Καλεσμένοι με παιδιά

Διακοπές σε φίλους

9 κανόνες για τους φιλοξενούμενους με παιδιά.

Είστε καλεσμένοι στο εξοχικό των φίλων σας για καλοκαιρινές διακοπές ή για διήμερο για πρώτη φορά με τα παιδιά σας; Για να περάσετε ήρεμες διακοπές ιδού οι ελάχιστοι κανόνες του καλού επισκέπτη.

 

  1. Ελέγξτε ποιο είναι το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου ή των ημερών που σας καλούν για διακοπές. Αν δεν περιλαμβάνει φαγητό και ύπνο νωρίς το βράδυ ή αν οι υπόλοιποι καλεσμένοι έχουν όρεξη για party μέχρι αργά πιθανότατα δεν μπορείτε να το ακολουθήσετε εσείς και τα παιδιά σας. Σκεφτείτε να μείνετε σε κάποιο ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή, αν πρόκειται απλώς για ένα διήμερο, αφήστε τα καμάρια σας στην γιαγιά τους.
  2. Μην ξεχάσετε να προετοιμάσετε τους οικοδεσπότες για τις συνήθειες και την ιδιοσυγκρασία των παιδιών σας. Αν για παράδειγμα το μικρό σας ξυπνά τα ξημερώματα, πιθανόν θα πρέπει να το ξέρουν εκείνοι που σας φιλοξενούν.
  3. Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τα παιδιά σας για το πού πηγαίνετε. Τα περισσότερα αγαπούν τις εκπλήξεις και την περιπέτεια αλλά οι αλλαγές απαιτούν προετοιμασία. Θα ήταν καλύτερο να τα ενημερώνετε αν θα μείνετε σε σπίτι και με πόσα άτομα ή αν θα χρειαστεί να μοιραστούν με άλλους μια σκηνή.
  4. Προμηθευτείτε από πριν τα υλικά που θα χρειαστείτε αν το μικρό σας τρώει κάτι ιδιαίτερο για πρωινό. Δεν είναι σωστό να βάζετε τους οικοδεσπότες σε έξοδα για τον… απαιτητικό τους καλεσμένο! Ωστόσο, εάν το μικρό σας έχει αλλεργία σε κάτι, καλό θα ήταν να μιλήσετε από πριν στο άτομο που θα φροντίσει για το φαγητό.
  5. Μην αφήσετε τους φίλους σας να προσέχουν με βάρδιες τα παιδιά αν κολυμπούν στη θάλασσα ή σε πισίνα. Φροντίστε να τα προσέχετε πάντα εσείς, καθώς ακόμα και οι φίλοι με παιδιά μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Προσέχετε οι ίδιοι το παιδί σας όταν παίζει κοντά στο νερό
  6. Εάν τα παιδιά σας είναι πολύ μικρά σε ηλικία και δεν γνωρίζουν πώς να προστατευτούν, καλό θα ήταν κατά την άφιξη να κάνετε το σπίτι λίγο πιο ασφαλές. Φυσικά δεν εννοούμε ταινίες στα παράθυρα και αντιολισθητικά σε όλα τα χαλιά του σπιτιού, αλλά προστατευτικά για τις πρίζες, μεταφορά των καθαριστικών κάπου ψηλά κτλ. Πριν από κάθε αλλαγή, όμως, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους οικοδεσπότες και να πάρετε άδεια.
  7. Εάν ο μικρός μας φίλος μόλις αποφοίτησε από τις πάνες στον ύπνο, μεριμνήστε να φέρετε μαζί σεντόνια  σε περίπτωση που γίνει κάποιο ατύχημα το βράδυ με το μικρό σας.
  8. Για να μην είναι τα παιδιά συνεχώς μέσα και γύρω από το σπίτι ή συνεχώς με τους οικοδεσπότες (ειδικά εάν δεν έχουν παιδιά), φροντίστε να τα βγάζετε λίγο έξω μόνοι σας για μια βόλτα στη θάλασσα ή στην εξοχή.
  9. Μπορεί τα παιδιά σας να είναι αγγελούδια αλλά το καλύτερο είναι να αναχωρήσετε την ημερομηνία που έχετε συμφωνήσει με τους οικοδεσπότες και όχι να μείνετε παραπάνω επειδή σας άρεσε πολύ το μέρος.


Διαβάστε επίσης: "Σωστή συμπεριφορά κατά τις επισκέψεις σε φίλους".