Παίζοντας με φωτογραφίες

Κρεμάστε σε ένα σκοινί φωτογραφίες του τελευταίου χρόνου

6 ιδέες για δραστηριότητες με φωτογραφίες.

Χρησιμοποιήστε τη φωτογραφική σας μηχανή και παίξτε με το μικρό σας φτιάχνοντας άλμπουμ και ευφάνταστες φωτογραφίες. Εμείς σας δίνουμε 6 ιδέες, εσείς αυτοσχεδιάστε!


  • Αντί να διατηρείτε για πάντα τις δημιουργίες του μικρού σας από πηλό που θρυμματίζονται ή κάποιες ζωγραφιές, μπορείτε να τις βγάλετε φωτογραφίες και να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό άλμπουμ έχοντας συγκεντρωμένες όλες τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες.
  • Θέλετε μια ξεχωριστή φωτογραφία με όλη την οικογένεια; Ζητήστε από το μικρό σας να σχεδιάσει τα μέλη της οικογένειας σε χαρτί, να κόψει τα κεφάλια σας από διάφορες φωτογραφίες (μη βαρυγκωμάτε, έχετε αντίγραφα στον υπολογιστή) και να τα κολλήσει στη ζωγραφιά.
  • Στα γενέθλια του μικρού σας κρεμάστε φωτογραφίες του από τον τελευταίο χρόνο σε ένα σκοινί ή κορδέλα κατά μήκος του τοίχου, σαν μια μικρή έκθεση για τους καλεσμένους.
  • Κολλήστε μια φωτογραφία του παιδιού σας, κατά προτίμηση μια φωτογραφία που θα επιλέξει εκείνο, σε ένα χαρτόνι λίγο μεγαλύτερο από αυτή. Κολλήστε στο περιθώριο του χαρτονιού ξυλαράκια (μπορείτε να βρείτε ωραία ξύλα στις παραλίες) ή φύλλα για να φτιάξετε ένα πρωτότυπο κάδρο.

Φτιάξτε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες

  • Φτιάξτε ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από γιαγιάδες, παππούδες, συγγενείς και φίλους που μένουν μακριά. Φροντίστε να το κοιτάτε συχνά με το μικρό σας έτσι ώστε να τους συνηθίζει.
  • Δώστε στο μικρό σας μια φωτογραφία σας και επιτρέψτε του να επέμβει, κολλώντας πάνω μάλλινες κλωστές για μαλλιά και μαύρη κορδέλα για μουστάκι. Μην παραλείψετε να την στολίσετε στο ψυγείο σας – τουλάχιστον για λίγες ημέρες.