Αυτοκίνητο από χαρτόκουτο

Αυτοκίνητα από χαρτόκουτο

Μια ιδέα για δημιουργική κατασκευή παρέα με το μικρό σας: ένα αυτοκίνητο από χαρτόκουτο! Ακολουθήστε τις οδηγίες για να φτιάξετε απλά και γρήγορα το πρώτο του όχημα.

Λάβατε τα απαραίτητα, οπλιστείτε με διάθεση και... βουρ για το πρώτο του όχημα!


Τι θα χρειαστείτε:

  • Ένα χαρτόκουτο
  • Νερομπογιές/ακρυλικά/μαρκαδόρους
  • Μεγάλα πινέλα
  • Πέντε πλαστικά πιάτα
  • Δύο πλαστικά ποτηράκια
  • Κόλλα
  • Ψαλίδι
  • Ένα μαξιλάρι

 

Εκτέλεση:

  1. Αυτοκίνητο από χαρτόκουτοΠάρτε ένα μεγάλο χαρτόκουτο (θα βρείτε εύκολα κάποιο στο supermarket στο οποίο ψωνίζετε ή στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς).
  2. Από την πάνω πλευρά έτσι όπως θα το έχετε τοποθετημένο στο πάτωμα κόψτε το χαρτόνι ώστε παραπάνω από το μισό να παραμείνει ανοιχτό.
  3. Χρωματίστε το στα χρώματα που θέλετε και κάντε σχέδια. Αφήστε το μικρό σας να βουτήξει την παλάμη στο χρώμα και να κάνει αποτυπώματα των χεριών του στα πλάγια του κουτιού.
  4. Χρωματίστε 4 πιάτα έτσι ώστε να μοιάζουν με ρόδες. Το εσωτερικό γκρι ή άσπρο και την εξωτερική περιφέρεια μαύρη. Κατόπιν, κολλήστε τα στην πλαϊνή επιφάνεια Αυτοκίνητο από χαρτόκουτοτου κουτιού κοντά στο έδαφος. Το πέμπτο πιάτο μπορείτε να το βάψετε στο χρώμα της αρεσκείας σας και να το χρησιμοποιήστε ως τιμόνι.
  5. Σχεδιάστε με έναν μαρκαδόρο στα πλαϊνά του χαρτόκουτου πόρτες. Μπορείτε, μάλιστα, με ένα ξυράφι γραφείου να κόψετε με τέτοιο τρόπο ώστε οι πόρτες να ανοίγουν.
  6. Χρωματίστε τα ποτήρια και κολλήστε στην μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου για να μοιάζουν με φώτα. Εναλλακτικά μπορείτε να κόψετε δύο μεγάλους κύκλους από κίτρινο χρωματιστό χαρτόνι.
  7. Μπορείτε να κρεμάσετε στα πλαϊνά του κουτιού με μανταλάκια ένα πάνινο τσαντάκι ή ένα μικρό καλαθάκι για να τοποθετεί το μικρό σας το αγαπημένο του παιχνίδι ή το σνακ του.
  8. Το αυτοκίνητο είναι έτοιμο! Τοποθετήστε ένα μεγάλο μαξιλάρι στο εσωτερικό του για να κάθεται πιο άνετα και πιο ψηλά το μικρό σας και αφήστε το να ξεκινήσει τις φανταστικές του βόλτες!