Χρήσιμα tips για να βρείτε την σχολική τσάντα με την καλύτερη εφαρμογή!

5 συμβουλές για να ξεχωρίσετε την ιδανική σχολική τσάντα!

5 συμβουλές για να ξεχωρίσετε την ιδανική σχολική τσάντα!

Οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν την σάκα του παιδιού τους με γνώμονα το χρώμα και το σχέδιο. Ωστόσο, η σχολική τσάντα δεν είναι παρά ένα εργαλείο μεταφοράς ενός διαρκώς αυξανόμενου βάρους, οπότε και θα πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις ώστε να μην επιβαρύνει τους ώμους, την πλάτη και την σπονδυλική στήλη του παιδιού.

Ακολουθούν κάποια βασικά tipsώστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή:

  1. Επιλέξτε μια τσάντα μεφαρδιά λουριά, βάτες αλλά και σφουγγάρια στην πλάτη. Αποφύγετε τα στενά λουριά που χώνονται στους ώμους μιας και αυτά παρεμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή προκαλώντας μούδιασμα.
  2. Εάν έχετε επιλογή, προτιμήστετσάντα με επιπλέον λουρί στον θώρακα και την μέση για να σταθεροποιείται καλύτερα στο σώμα του.
  3. Προσέξτε η τσάντα να μην είναι υπερβολικά μεγάλη, μιας και το φάρδος της δεν πρέπει να ξεπερνάει το φάρδος του παιδικού θώρακα.
  4. Επίσης, φροντίστε το ύψος της να μην ξεπερνάει τους ώμους του παιδιού όταν αυτό κάθεται. Ρυθμίστε τα λουριά έτσι ώστε το σακίδιο να μην ξεπερνά τους ώμους του παιδιού αλλά ούτε και να κρέμεται χαμηλότερα από τα οστά της λεκάνης.
  5. Τέλος, ζητήστε από το παιδί να φορέσει την σάκα του και να κινήσει στα χέρια του προς κάθε κατεύθυνση. Η κίνηση αυτή θα πρέπει να γίνεται ελεύθερα και τίποτα να μην την παρεμποδίζει.

Η σχολική τσάντα είναι όπως τα παπούτσια: πρέπει να ταιριάζει τέλεια πάνω σου!

SOS Tip: Εάν θέλετε να αγοράσετε στο παιδί σας μια τροχήλατη σάκα καλό είναι να ελέγξετε την διαδρομή προς το σχολείο αλλά και τις σχολικές εγκαταστάσεις. Εάν τα πεζοδρόμια δεν έχουν ράμπες ή αν οι αίθουσες είναι προσβάσιμες μόνο με σκάλες τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείτε!

 Διαβάστε οπωσδήποτε: «Σχολική τσάντα: το βαρύ φορτίο των παιδιών σας»