Πώς θα συνηθίσει τα γυαλιά οράσεως;

Πώς θα συνηθίσει τα γυαλιά;

Βοηθήστε να προσαρμοστεί στη χρήση των γυαλιών οράσεως

Ο οφθαλμίατρος σας ανακοίνωσε ότι το παιδί σας πρέπει να φορέσει γυαλιά αλλά εκείνο είναι τελείως αρνητικό, όχι μόνο γιατί θεωρεί ότι δεν του πάνε, αλλά και γιατί κανένας φίλος του δεν φοράει γυαλιά. Για να απαλύνετε τα αρνητικά του συναισθήματα και για να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα αρκούν τρία βήματα!

Επιλέξτε τα ιδανικά γυαλιά. Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιά που να ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου του παιδιού σας. Αναζητήστε σε περιοδικά διάφορα σχέδια και χρώματα και έπειτα κάντε την εξόρμησή σας στα καταστήματα οπτικών. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να δοκιμάσει αρκετά σχέδια και μην το πιέζετε να βιαστεί.

Μάθετε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το ζευγάρι που θα αγοράσετε στο άρθρο μας «Γυαλιά οράσεως»

Υποστηρίξτε το. Η δική σας αντιμετώπιση και υποστήριξη παίζει κομβικό ρόλο στο πώς θα διαχειριστεί το παιδί σας το καινούργιο αξεσουάρ. Καταρχήν αποδεχτείτε το γεγονός ότι τις πρώτες ημέρες τα γυαλιά θα του φαίνονται περίεργα και πιθανόν να νιώθει άσχημα αν κανένας από τους φίλους του δεν φοράει. Υπενθυμίστε του για ποιο λόγο τα χρειάζεται και επιβεβαιώστε του το ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να φοράει γυαλιά. Για να το βοηθήσετε να νιώσει ακόμα πιο άνετα, δείξτε του φωτογραφίες από τραγουδιστές ή ηθοποιούς που θαυμάζει που επίσης φορούν γυαλιά και κάντε υπομονή: σε λίγο καιρό θα γίνουν η δεύτερη φύση του.

Αναθέστε του την ευθύνη. Αν το μικρό σας είναι αρνητικό με τα γυαλιά, η λύση δεν είναι σίγουρα μια ακριβή μάρκα. Τα λεφτά που θα δαπανούσατε για πολύ ακριβά γυαλιά είναι καλύτερο να τα ξοδέψετε σε μικρά δωράκια, όπως σε μια ταινία στον κινηματογράφο, σε ένα βιβλίο ή σε ένα CD για να επιβραβεύσετε το μικρό σας που τα φροντίζει και είναι υπεύθυνο για αυτά. Μάλιστα αυτή η αίσθηση υπευθυνότητας για κάτι που αφορά που το ίδιο είναι από μόνη της κίνητρο για να τα δει με πιο θετική ματιά.