Κρατήστε την οικογένεια ενυδατωμένη

Κρατήστε όλη την οικογένεια ενυδατωμένη

Μικρά tips για να βεβαιωθείτε πως όλοι πίνουν επαρκή ποσότητα νερού

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο οι περισσότεροι από εμάς δεν πίνουμε την ποσότητα νερού που θα έπρεπε. Ωστόσο, ακόμα και η ελαφριά αφυδάτωση επηρεάζει την συγκέντρωση, την μνήμη, τη διάθεση και την ενέργειά μας. Κι επειδή δεν το θέλουμε αυτό ούτε για εμάς ούτε για τα παιδιά μας –τα οποία είναι πιο δραστήρια και πρέπει να αποδώσουν στο σχολείο- πάμε να δούμε μικρά tips για να μην «ξεχνάμε» να πίνουμε νερό.

1) Έχετε πάντα νερό στο αυτοκίνητο. Γεμίστε αλουμινένια παγούρια με νερό και δώστε τα στα παιδιά, αμέσως μόλις μπείτε στο αμάξι. Οι πιθανότητες λένε πως θα πιει νερό, μιας και θα βρίσκεται καθηλωμένο στην θέση του χωρίς περισπασμούς για το επόμενο, μακρύ ή σύντομο,  χρονικό διάστημα.

2) Βάλτε νερό στην τσάντα με το κολατσιό του. Μην υποθέτετε πως το παιδί στο σχολείο θα σταματήσει το παιχνίδι για να πάει στις βρύσες να πιει νερό. Γεμίζετε μικρά παγούρια ή αγοράστε μπουκαλάκια με νερό και βάλτε τα στην τσάντα με το κολατσιό του. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε και να ελέγχετε την ποσότητα που κατανάλωσε.

3) Παραγγείλετε νερό.  Όταν βγαίνετε έξω για φαγητό προτιμήστε να παραγγείλετε για όλους νερό και όχι αναψυκτικά. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρήματα, θα μειώσει την πρόσληψη ζάχαρης και θα εξασφαλίσει ότι τα παιδιά σας θα πιουν αρκετό νερό καθώς περιμένουν το φαγητό τους.

4) Νερό μετά την προπόνηση. Μόλις το παιδί σας βγει από το γήπεδο ή το κολυμβητήριο και καθώς τακτοποιείτε στο αμάξι τα πράγματά του, δώστε του ένα μπουκάλι με νερό για να ενυδατωθεί. Το έχει ανάγκη ακόμα κι αν δεν νιώθει δίψα.

5) Νερό στην αρχή και το τέλος της ημέρας. Αφήστε στο κομοδίνο δίπλα του ένα ποτήρι με νερό σε περίπτωση που διψάσει την νύχτα και υποδεχθείτε το με ένα ποτήρι νερό πριν το πρωινό. Το τελευταίο αποτελεί μια πολλή υγιεινή συνήθεια που καλό είναι να αποκτήσει.