Πέντε παιχνίδια αναμονής

Πέντε παιχνίδια αναμονής

Όταν οι ώρες αναμονής δεν περνούν για το μικρό σας, επιστρατεύστε τα παιχνίδια

Όταν πρέπει να περιμένετε στην ουρά για να πληρώσετε ή στην αίθουσα αναμονής για να σας εξετάσεις ο γιατρός πρέπει με κάποιο τρόπο να απασχολήσετε το μικρό σας που αφενός θέλει να περιφέρεται σε οποιαδήποτε άλλο σημείο του χώρου, αφετέρου δεν έχει την υπομονή να περιμένει ασκόπως δίπλα σας. Και εδώ λοιπόν έρχονται τα δύσκολα! Για να περάσει ο χρόνος όσο πιο δημιουργικά και ήρεμα γίνεται, δοκιμάστε 5 παιχνίδια για κάθε περίσταση για να του προσελκύσετε το ενδιαφέρον.

Στο καρότσι του σούπερ μάρκετ. Το βάλατε στο καρότσι όπως του είχατε υποσχεθεί, αλλά μετά από 10 λεπτά ακόμα και αυτό χάνει το ενδιαφέρον του. Η λύση που σας μένει είναι ένα παιχνίδι που σχετίζεται με όσα βλέπει γύρω του καθώς κυκλοφορείτε στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ. Ζητήστε του να ανακαλύψει στις συσκευασίες ένα μεγάλο αριθμό, ένα ζωάκι, κάποιο χρώμα, ένα συγκεκριμένο φρούτο.

Στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου.Αν μπορείτε να βρείτε εκείνο το παιχνίδι με την οθόνη που μπορούσε κανείς να ζωγραφίσει με μια γραφίδα και έπειτα να «σβήσει» τη ζωγραφιά του με το πέρασμα μιας ταινίας, θα ήταν ιδανική απασχόληση για τις ώρες αναμονής, ειδικά αν προκαλούσατε το μικρό σας να μαντεύει ο καθένας τι ζωγραφίζει ο άλλος. Εναλλακτικά εφοδιαστείτε με μερικά χαρτιά και μαρκαδόρους ή έναν μικρό μαυροπίνακα και κιμωλίες.

Αναμένοντας την παραγγελία στο εστιατόριο. Αν δεν θέλετε να ρίχνει το αλάτι μαζί το λάδι στο ποτήρι με την μπύρα για να δει τι θα συμβεί, παίξετε με τα μαθηματικά. Δώστε του διαφορετικά κέρματα και ζητήστε του με διάφορους συνδυασμούς να σχηματίσει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Αναμένοντας το γεύμα στο σπίτι. Ενόσω ετοιμάζετε το δείπνο και εκείνο δεν ξέρει με τι να ασχοληθεί, δώστε του χαρτόνια και ζητήστε του να φτιάξει σουπλά για όλη την οικογένεια. Και αφού ολοκληρώσει την κατασκευή του, μπορεί να βοηθήσει στο στρώσιμο του τραπεζιού.

Σε γάμο ή βάφτιση. Το μικρό σας δεν ενθουσιάζεται ούτε με το νυφικό ούτε με τη βουτιά του μωρού στην κολυμπήθρα, πόσω μάλλον με τη μουσική στο γλέντι. Για να περάσει η ώρα πιο δημιουργικά έχετε μαζί σας ένα κουτί χρωματιστούς συνδετήρες και προτείνετε να σας φτιάξει κολιέ και βραχιόλια. Εκτός φυσικά αν βρει κάποιο παιδάκι στην ηλικία του, επομένως δεν χρειάζεται να μηχανευτείτε κάτι για να το απασχολήσετε.