Διαμάχες … γκαρνταρόμπας

Διαμάχες … γκαρνταρόμπας

Τι να κάνετε αν έχετε διαφορετικό γούστο και άποψη για τα ρούχα που επιλέγει το παιδί σας. Μήπως επιλέγει να ντύνεται πολύ μεγαλίστικα, πολύ ποκλητικά και τί γίνεται αν δεν θέλει με τίποτα να αλλάζει ρούχα.

Με όση φροντίδα και αν έχετε επιλέξει τα ρουχαλάκια του μικρού σας μέσα στα χρόνια είναι πιθανό στην ηλικία των 7 με 8 να θέλει να αυτονομηθεί, κάνοντας τις δικές του στιλιστικές του επιλογές. Το παραπάνω είναι φυσιολογικό καθώς σε αυτή την ηλικία διαμορφώνουν τη δική τους ταυτότητα και διαφοροποιούνται από εσάς. Ωστόσο, τo αποτέλεσμα αυτής της ανεξαρτησίας δεν είναι πάντα χαριτωμένο. Ακολουθήστε μερικές συμβουλές για να αποφύγετε τόσο τις υπερβολικές απαιτήσεις όσο και ρούχα που είναι ανάρμοστα ή κακόγουστα.

  • Όταν πηγαίνετε μαζί για ψώνια οτιδήποτε φαίνεται σε εσάς καλό, δεν αρέσει στο μικρό σας. Πριν ξεκινήσετε συμφωνήστε τι είδους ρούχα χρειάζεται να αγοράσει το παιδί σας και αποφασίστε ποια καταστήματα θα επισκεφθείτε. Αν δεν σας αρέσει το στυλ ρούχων σε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα, προσπαθήστε να το αποφύγετε. Καθοδηγήστε το σε σχέση με τα νούμερα ή τα χρώματα και βρείτε τρόπους για να δείξετε ότι αποδέχεστε το ρούχο που έχει επιλέξει.
  • Εάν θέλει να φοράει κάθε ημέρα τα ίδια ρούχα, ένας από τους σημαντικότερους κανόνες που θα πρέπει να θεσπίσετε είναι ότι τα ρούχα αυτά πρέπει να είναι καθαρά. Θέστε κανόνες σχετικά με αυτό, όπως, παραδείγματος χάρη, ότι τα φανελάκια και τα εσώρουχα φοριούνται μόνο μια φορά. Αν έχει κάποιο Παιδί ντυμένο μεγαλίστικαάλλο αγαπημένο ρούχο που δεν θέλει αποχωριστεί από πάνω του, φροντίστε να μην επιμένετε να έχει μεγάλη ποικιλία σε ρούχα. Πείτε μάλιστα ότι μπορείτε να αγοράσετε ακριβώς τα ίδια T-shirts με το αγαπημένο του.
  • Επίσης, εάν, λόγου χάρη, η 8χρονη κόρη σας επιλέγει ρούχα που θα έπρεπε φορά στην εφηβεία και πάλι θα πρέπει να θεσπίσετε κάποιους κανόνες. Το στυλ, το ύφασμα, το κόψιμο και οι στάμπες θα πρέπει να ταιριάζουν στην ηλικία της και να μην παραπέμπουν σε ρούχα για κορίτσια μεγαλύτερης ηλικίας. Φροντίστε να ξεκαθαρίσετε ποια ρούχα θεωρείτε κατάλληλα και επιτρέπεται να επιλέγουν, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την ηλικία του παιδιού σας. Για παράδειγμα, τα τζίν, οι βερμούδες, οι φόρμες, τα μπλουζάκια και τα φουστάνια είναι μια χαρά, αλλά οι πολύ μίνι φούστες, τα διχτυωτά καλσόν, τα ντεκολτέ […] καλό θα ήταν να παραμείνουν στο ράφι.
  • Τέλος, εάν ζητά να αγοράζει επώνυμες μάρκες, προσπαθήστε να διερευνήσετε για ποιο λόγο επιθυμεί κάτι τέτοιο. Θεωρεί ότι θα είναι περισσότερο μέσα στα πράγματα ή ότι θα έχει το σεβασμό των άλλων παιδιών στο σχολείο αν φοράει ακριβά ρούχα; Μιλήστε για την κατανάλωση αλλά και για τη μηδαμινή σημασία της αξίας των ρούχων. Αν εκείνο επιμένει, πείτε από πριν ότι έχετε να διαθέσετε συγκεκριμένη ποσότητα χρημάτων και αφήστε το εκείνο να διαχειριστεί πώς θέλει να τα ξοδέψει.