Δεν θέλω να μου λένε τι να κάνω

Δεν θέλω να μου λένε τι να κάνω

Νέος βιβλιοδιαγωνιμός στα πλαίσια της εκστρατείας "Στηρίζω τον ελληνικό πολιτισμό, διαβάζω Έλληνες συγγραφείς!".

Μπορεί η Νο.1 συμβουλή σας να είναι το «να ακούς πάντα την μαμά και τον μπαμπά», αλλά, όταν η εφηβεία χτυπά την πόρτα και οι ορμόνες επαναστατούν, δεν υπάρχει παιδί που να μην πει ή σκεφτεί έστω για μια φορά πως δεν θέλει να του λένε τι να κάνει. Αυτή ακριβώς η κοινή αντίδραση αποτέλεσε το έναυσμα για να γράψει η Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου ένα από τα bestsellersτης περσινής χρονιάς.

Στο βιβλίο «Δε θέλω να μου λένε τι να κάνω» μια παρέα εξερευνά τον κόσμο και αναζητά τη δική της αλήθεια με τον ανατρεπτικό και δυναμικό τρόπο που πάντα χαρακτηρίζει τους έφηβους.

Η εφηβεία, μια άγνωστη, ανεξερεύνητη χώρα, γεμίζει τα παιδιά ανησυχίες για τα πάντα: το σχολείο, τις σχέσεις, τον κόσμο, αλλά και ξυπνά την θέλησή τους για περισσότερη γνώση του κόσμου, για ανατροπή, για αγώνες, για υποστήριξη όσων πιστεύουν μέχρι τέλους. Την ίδια περίοδο οι γονείς αναστατώνονται από τις αλλαγές και φοβούνται την αυξημένη ανάγκη για ανεξαρτησία βλέποντας παντού κινδύνους και παγίδες. Έτσι η σύγκρουση γίνεται κοινός τόπος και φθείρει καθημερινά τις οικογενειακές σχέσεις.

«Μα γιατί κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει;
Γιατί όλοι συνεχώς σου λένε τι είναι καλό για σένα και τι πρέπει να κάνεις;
Δεν είναι φορές που θέλεις να τους φωνάξεις:
«Δε θέλω να μου λέτε τι να κάνω!».

Μια παρέα εφήβων αντικρίζει με διαφορετική ματιά τον κόσμο γύρω της και αναζητά τη δική της αλήθεια μέσα σε αυτόν. Κάνει τις επιλογές της, ερωτεύεται, συγκρούεται, αμφισβητεί, διαμορφώνει τις δικές της απόψεις για την αγάπη, τη φιλία, το δίκαιο και παθιάζεται με τα πιστεύω της.

Ένα μυθιστόρημα για το γοητευτικό πέρασμα από την εφηβεία στην ωριμότητα, την ξεχωριστή αυτή περίοδο όπου αλλάζουν το «ποιος είμαι» και το «τι θέλω».
Μια διαδρομή συναρπαστική, όμορφη, γεμάτη απροσδόκητα γυρίσματα και αισιοδοξία.»

Αυτό είναι, λοιπόν το βιβλίο που χαρίζει ο νέος μας διαγωνισμός στα πλαίσια πάντα της εκστρατείας «Στηρίζω τον ελληνικό πολιτισμό-Διαβάζω Έλληνες συγγραφείς». Για να αποκτήσετε ένα από τα 5 αντίτυπα, αφήστε κάτω από το κείμενο την απάντησή σας στην ερώτηση «Γιατί θα θέλατε να το διαβάσει το παιδί σας;».

*Οι 5 νικητές θα αναδειχθούν μέσω κλήρωσης την Δευτέρα 22/04 στις 12:00.

Καλή τύχη!

 

Δεν θέλω να μου λένε τι να κάνω

Εκδόσεις Μινωας

Τιμή: 14,50

Σελίδες: 280