Πώς να ελέγξετε την κατανάλωση γλυκών

Πώς να ελέγξετε την κατανάλωση γλυκών

Αντί να καταφεύγετε στην εύκολη λύση του junk food πάρτε ιδέες για να «πείσετε» το μικρό σας να αντιστέκεται στους γλυκούς πειρασμούς

Φυσικά κανένας δεν θα επιθυμούσε το παιδί του να εθιστεί στο junk food αλλά πολλές φορές οι γονείς, προκειμένου να δώσουν κάτι στο εκλεκτικό μικρό τους να φάει, το εφοδιάζουν με μπισκότα, παγωτό ή σοκολάτα. Επειδή όμως αυτού του είδους οι παραχωρήσεις αφενός μεν κάνουν κακό στην υγεία, αφετέρου δε δημιουργούν άσχημες συνήθειες, συμβουλευτείτε μερικούς τρόπους για να τιθασεύσετε την ανάγκη του μικρού σας για γλυκά και λιχουδιές.

  • Να είστε προετοιμασμένοι. Επειδή πάντα μπορεί να συμβεί κάτι ενώ είστε έξω (ακόμα και μια μικρή καθυστέρηση) και η μόνη σας επιλογή να είναι να του δώσετε να φάει κρουασάν φροντίστε στην επόμενη εξόρμηση για δουλειές να είστε προετοιμασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε μαζί σας μπάρες δημητριακών, φρούτα κομμένα σε κομμάτια μέσα σε ένα μπολ, κράκερ ή μπισκότα ολικής άλεσης για να τα προσφέρετε στο βλαστάρι σας όταν πεινάσει. Το παιδί σας Πώς να ελέγξετε την κατανάλωση γλυκώνθα φάει ό,τι του δώσετε εσείς, συνεπώς αν του προσφέρετε τρόφιμα που του κάνουν καλό, τότε η διατροφή του θα βελτιωθεί.
  • Μειώστε την ποσότητα των γλυκών ροφημάτων που καταναλώνει το παιδί σας, όπως τα αναψυκτικά. Αντί για αυτά δώστε του νερό ή σταδιακά αραιώστε τον χυμό με νερό. Αν δεν του αρέσει να πίνει νερό, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές φέτες λεμονιού. Επίσης, μια άλλη εναλλακτική είναι τα σπιτικά smoothies φρούτων. Δείτε εδώ τη συνταγή για ένα λαχταριστό smoothies φράουλα.  
  • Μην απαγορεύετε τα γλυκά. Για παράδειγμα αν το μικρό σας είναι καλεσμένο σε ένα πάρτι μην του απαγορεύσετε να φάει τούρτα. Θυμηθείτε πως οι «απαγορευμένοι καρποί» είναι και οι πιο νόστιμοι. Δώστε του ένα κομμάτι μικρό και φροντίστε να του έχετε προσφέρει από πριν κανονικό φαγητό. Επίσης, επειδή, όπως και να το κάνουμε, τα γλυκά προσφέρουν γευστική και συναισθηματική ικανοποίηση, η απαγόρευσή τους θα μοιάζει στο παιδί σαν τιμωρία. Επομένως, εάν το έχετε μάθει ήδη να τρώει γλυκά, επιδιώξτε να αντικαταστήσετε αυτά του εμπορίου με σπιτικά. Στις συνταγές του parentips θα βρείτε αρκετές υγιεινές ιδέες, όπως τα ρολίνια φράουλας-βανίλιας ή το παγωτό γιαούρτι!