Νόστιμες ιδέες για πρωινό!

Πρωινό στο κρεβάτι όλοι μαζί; Δεν είναι κι άσχημη ιδέα!

Το πρωινό είναι τα καύσιμα που χρειάζεται ο παιδικός άλλα και ο ενήλικος οργανισμός για να ξεκινήσει σωστά η μέρα και να διατηρηθούν τα επίπεδα ενέργειας ψηλά. Αν μέχρι τώρα το παραλείπατε καιρός να αλλάξετε συνήθειες!

Breakfast Basics

Κάντε το πρωινό οικογενειακή υπόθεση! Ακόμα κι αν τα ωράρια είναι διαφορετικά προσπαθήστε έστω μια φορά την εβδομάδα η οικογένεια να παίρνει πρωινό όλη μαζί. Έτσι έχετε την ευκαιρία και να επικοινωνήσετε αλλά και να δώσετε ένα ζωντανό παράδειγμα στα παιδιά για τη σημασία του πρώτου γεύματος της ημέρας!

 Όταν βιάζεστε...

Θα ήταν τέλειο να μπορούσατε να ετοιμάζετε κάθε μέρα κρέπες ολικής άλεσης, φρουτοσαλάτες και pancakes μπανάνας. Όταν όμως βιάζεστε να φύγετε για τη δουλειά ή το σχολικό έχει σηκώσει τη γειτονιά στο πόδι από το κορνάρισμα τι μπορείτε να κάνετε; Προνοήστε!

Έχετε αποθηκευμένα χωριστά τα προϊόντα πρωινού και ετοιμάστε από το βράδυ ό,τι μπορείτε   (εργαλεία, πιάτα, πλύντε τα φρούτα, ψήστε ψωμάκια ολικής άλεσης ή σπανακόπιτα κτλ). Ξυπνήστε τους όλους 10 λεπτά νωρίτερα και βάλτε τα παιδιά στη διαδικασία να συμμετέχουν στην προετοιμασία του πρωινού.

Όταν δεν πεινάνε

Ακόμα κι αν τα παιδιά δεν πεινάνε το πρωί κάντε το πρωινό τους πακέτο. Βάλτε σε ένα χαρούμενο ταγεράκι κομμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, ή ένα σάντουιτς με μαύρο ψωμί και σπιτική μαρμελάδα για να το πάρουν μαζί τους και να το φάνε καθ’ οδόν. Αν το σχολείο ή ο παιδικός σταθμός προσφέρουν πρωινό βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας διαλέγει τα σωστά είδη και όχι φρουτοποτά, γαριδάκια και κρουασάν.

Ιδέες για πρωινό

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν χρόνο για την προετοιμασία ενός σωστού πρωινού σας παρουσιάζουμε μερικές υγιεινές ιδέες που αξίζει να δοκιμάσετε για ποικιλία και για να ιντριγκάρετε την όρεξη των παιδιών σας!

Το πρωινό είναι το πιο χαρούμενο γελυμα της ημέρας!

  • Δημητριακά ολικής άλεσης (κυκλοφορούν και με σοκολάτα που τόσο αρέσει στα παιδιά!) με κομμένα φρούτα και γιαούρτι
  • Κρέπες με αλεύρι ολικής άλεσης με σπιτικό spread σοκολάτας και φρούτα εποχής.
  • Κρέμα μπανάνας με βρώμη και καρύδια.
  • Σπανακόπιτα ή σπανακοτυρόπιτα
  • Δημητριακά με ζεστό γάλα πασπαλισμένο με κανέλα, γαρύφαλο ή βανίλια
  • Smoothie με γάλα, φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης ή 1-2 μπισκότα ολικής άλεσης
  • Ομελέτα με ένα αυγό και ένα ασπράδι με λαχανικά, μια φέτα πολύσπορο ψωμί και φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Γιαούρτι με φρούτα και μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης
  • Μια φέτα γαλοπούλα, τυρί σε φρυγανισμένο ψωμί με φυσικό χυμό
  • Τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά σε μια φέτα ψωμί με κομμένα φρούτα (ειδικά οι φράουλες, εάν είναι η εποχή τους, είναι ιδανικές)
  • Αν σας περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα λευκό ρύζι μπορείτε να το ζεστάνετε και να το σερβίρετε όπως οι Κινέζοι, με κομμένο μήλο, καρύδι, κανέλα και φυσικό χυμό!

 Δώστε το καλό παράδειγμα!

 Αν πείσετε τα παιδιά ότι το πρωινό είναι διασκέδαση τότε θα τα κάνετε να σηκώνονται πιο εύκολα από το κρεβάτι το πρωί! Πάνω απόλα δώστε τους το καλό παράδειγμα! Αν κάθε μέρα σας βλέπουν έστω να πίνετε ένα ποτήρι γάλα και μια μπανάνα ή ψωμοτύρι με χυμό πορτοκάλι στο πόδι τους δείχνετε ότι ακόμα κι αν ο χρόνος είναι πιεστικός το πρωινό δεν πρέπει να παραλείπεται για να έχουμε πνευματική και σωματική ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα!