Αυτά είναι τα 9 καλύτερα τρόφιμα για το πρωινό σας

Αυτά είναι τα 9 καλύτερα τρόφιμα για το πρωινό σας

Ένας κατάλογος με τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείς να συμπεριλάβεις στο πρωινό γεύμα της οικογένειάς σου.

Όλοι γνωρίζουμε πως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι το πρωινό. Πόσοι, όμως, ξέρουμε τι να συμπεριλάβουμε σε αυτό; Είναι οι βάφλες, τα pancakes, το κέικ και τα αλλαντικά καλές επιλογές; Κι αν όχι, τι πρέπει πραγματικά να βάζουμε στο πιάτο μας;

Αυγά. Οι έρευνες διατείνονται πως τα αυγά σε ένα πρωινό γεύμα σε γεμίζουν, μειώνουν την πρόσληψη θερμίδων από τα άλλα γεύματα και κρατούν σταθερό το ζάχαρο και την ινσουλίνη στο αίμα.

Γιαούρτι. Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή πρωτεϊνών και ασβεστίου. Επιλέξτε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, χωρίς πρόσθετα συστατικά που του προσδίδουν άρωμα και περιέχουν επιπλέον ζάχαρα. Για ένα καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα μπορείς να του προσθέσεις μέλι, φρούτα, βρώμη κοκ.

Βρώμη. Η βρώμη περιέχει έναν τύπο φυτικής διαλυτής ίνας γνωστή ως β-γλυκάνη, η οποία φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της LDL χοληστερόλης στο αίμα χωρίς να επηρεάσει τα επίπεδα των λιποδιαλυτών αντιοξειδωτικών βιταμινών.

Σπόροι Chia. Είναι πλούσιοι σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, χορταίνουν, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και διευκολύνουν την πέψη.

Μούρα. Οι φράουλες, τα βατόμουρα, τα μύρτιλλα και γενικά όλα τα φρούτα που ανήκουν στην κατηγορία berries περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και περισσότερες φυτικές ίνες. Μεγάλο ατού και το ότι είναι πολύ γευστικά!

Ξηροί καρποί. Προσφέρουν στο πρωινό σας γεύμα ποικιλία, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά χορταστικοί. Μεγάλη προσοχή, όμως, στην ποσότητα!

Φρούτα. Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, κάλιο και φυτικές ίνες και δεν μας φορτώνουν με θερμίδες.

Τυρί cottage. Μία ακόμα καλή πηγή πρωτεϊνών για να υπάρχει ποικιλία. Το τυρί cottage είναι χαμηλό σε λιπαρά, αυξάνει τον μεταβολισμό και ενισχύει το αίσθημα κορεσμού.

Λιναρόσπορος. Δεν αποτελεί μία ακόμα super τροφή αλλά έναν πολύτιμο σπόροο που συμβάλλει αποδεδειγμένα στη μείωση της χοληστερόλης, της οστικής μάζας, στην πρόληψη του καρκίνου αλλά και τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Είναι πλούσιος σε Ω- 3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φυτικές ίνες που ενισχύουν την κινητικότητα του εντέρου. Η αντιφλεγμονώδης δράση του είναι επίσης κλινικά αποδεδειγμένη.

Το πρωινό μας σε νούμερα

Ακολουθεί μια εικόνα με το πώς περίπου θα πρέπει να γεμίζουμε το πιάτο του πρωινού μας.

essential-dinner-plate