Μιλώ με το παιδί με αφορμή τις ταινίες της Disney

Μιλώ με το παιδί με αφορμή τις ταινίες της Disney

Εργαστήριο για γονείς και εκπαιδευτικούς, για την ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών.

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα παιδιά αγαπούν την τηλεόραση. Δείχνουν μάλιστα ιδιαίτερη προτίμηση στις παιδικές ταινίες της Disney, μέσα από τις οποίες γνωρίζουν νέους ήρωες, ακολουθούν τις ιστορίες τους, ταυτίζονται με αυτούς και προσπαθούν να τους μιμηθούν.

Ένας υπέροχος τρόπος, λοιπόν, για να έρθουμε κοντά στα παιδιά είναι να αξιοποιήσουμε κατάλληλα τα ερεθίσματα που λαμβάνουν από τις ταινίες της Disney και τους πρωταγωνιστές τους.

Με αφορμή τις αγαπημένες τους ταινίες μπορούμε να οργανώσουμε δραστηριότητες, να συζητήσουμε διάφορους προβληματισμούς τους, να τους περάσουμε μηνύματα και να τα βοηθήσουμε να αναγνωρίσουν, να εκφράσουν αλλά και να διαχειριστούν κατάλληλα τα συναισθήματά τους.

Το εργαστήριο συντονίζει η Ελισσάβετ Γιαννοπούλου, Ψυχολόγος, Α΄ Επιστημονική Συνεργάτιδα 3ης Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΩΡΕΣ (7-9 μ.μ.)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(Έναρξη δηλώσεων: Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014)

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (με την ένδειξη ΜΙΛΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ). Απαραίτητα στοιχεία: ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΚΟΣΤΟΣ: Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά οποιουδήποτε βιβλίου/-ων της Disney, ελάχιστης ονομαστικής αξίας 8 ευρώ, από το βιβλιοπωλείο του ΟΞΥΓΟΝΟΥ. Δείτε τα βιβλία της Disney.

Λίγα λόγια για την συντονίστρια του εργαστηρίου

Η Ελισσάβετ Γιαννοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της και ειδικεύθηκε στην ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων καθώς και στη χορήγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών, όπως το WISC III, το Αθηνά Τεστ κ.ά. Έπειτα μετεκπαιδεύθηκε στις Αναπτυξιακές Διαταραχές, στη Μονάδα Μαθησιακών Δυσκολιών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια για την αξιολόγηση και θεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και εξέλιξή της σε τομείς της επιστήμης της, με τελευταία την Εκπαίδευση στο Μοντέλο «Friend’s Play», ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών με σύνδρομο Asperger και Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας. Έχει δημιουργήσει τον Μαγικό Κύκλο – ομάδες παιχνιδιού βασισμένες στο πρόγραμμα «Friend’s Play». Διατηρούσε ιδιωτικό γραφείο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και έχει εργαστεί σε ψυχιατρική κλινική και κέντρο αποκατάστασης στη Βέροια Ημαθίας. Υπήρξε συντονίστρια προγραμμάτων αγωγής υγείας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες και έχει οργανώσει πολλές ενημερωτικές συναντήσεις με γονείς σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία. Συνεργάζεται με κέντρα διάγνωσης και αντιμετώπισης δυσκολιών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας στη Θεσσαλονίκη και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου από το 2000.