Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για τα πρωτότοκα παιδιά

Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για τα πρωτότοκα παιδιά

10 επιστημονικά αποδεδειγμένες "αλήθειες" για τα πρωτότοκα παιδιά.

Διάφορες επιστημονικές έρευνες ανά τον κόσμο έχουν ασχοληθεί με τα πρωτότοκα παιδιά και έχουν προσπαθήσει να βρουν εάν το να είσαι πρώτος στην σειρά γέννησης μπορεί να επηρεάζει την εμφάνιση, την υγεία, την ανάπτυξη και την συμπεριφορά. Ακολουθούν 10 επιστημονικές «αλήθειες». Ισχύουν για εσας;

1. Σύμφωνα μελέτη της Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism τα πρωτότοκα παιδιά τείνουν να είναι πιο ψηλά και πιο αδύνατα από τα μικρότερα αδέλφια τους.

2. Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Science τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο έξυπνα, αφού σκοράρουν υψηλότερα στα τεστ νοημοσύνης.

3. Μελέτη του Southern California Child Study Center αποκαλύπτει πως τα πρωτότοκα παιδιά, και ιδιαιτέρως τα πρωτότοκα κορίτσια, τείνουν να είναι πιο αυταρχικά.

4. Τα πρωτότοκα παιδιά απολαμβάνουν περισσότερο την προσοχή των γονέων τους, αφού, σύμφωνα με το Cornell University, τους αφιερώνονται 20 με 30 λεπτά περισσότερου ποιοτικού χρόνου σε σχέση με τα αδέλφια τους.

5. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Research in Personality του Πανεπιστημίου της Γάνδης, τα πρωτότοκα παιδιά έχουν μια τάση στο να μάθουν, ενώ τα δευτερότοκα στο να «κερδίσουν».

6. Σύμφωνα, μάλιστα, με το τμήμα Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Essex, τα πρωτότοκα παιδιά έχουν 16% περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν πανεπιστημιακές σπουδές εν συγκρίσει με τα μικρότερα αδέλφια τους.

7.  Τα πρωτότοκα είναι πιο επιρρεπή σε άσθμα και αλλεργίες επειδή ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει μια έρευνα που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο The American Thoracic Society.

8. Ακόμα, τα πρωτότοκα παιδιά μοιάζει να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στην απορρόφηση σακχάρων και υψηλότερη ημερήσια αρτηριακή πίεση, οπότε και έχουν, σύμφωνα με την επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

9. Έρευνα από το Πανεπιστημίου του Sheffield υποστηρίζει πως τα πρωτότοκα παιδιά ξεπερνούν πιο γρήγορα τις συναισθηματικές διαταραχές που αναπτύσσονται εξαιτίας ενός τρομακτικού γεγονότος.

10. Τέλος, έρευνα του Washington University διατείνεται πως τα πρωτότοκα παιδιά τείνουν να είναι πιο δημιουργικά εάν αποκτήσουν αδελφάκι του αντίθετου φύλου.