Πότε δίνουμε αγελαδινό γάλα;

Αγελαδινό γάλα σε νήπιο

Πότε να προσθέσετε το αγελαδινό γάλα στη διατροφή του μωρού σας.

*Με την συνεργασία του παιδιάτρου, Ευάγγελου Κάνταρου.

Αναρωτιέστε εάν το μικρούλι σας είναι έτοιμο να ξεκινήσει το αγελαδινό γάλα; Ελάτε να δούμε μαζί πότε και με ποιους τρόπους μπορεί το μωρό σας να το καταναλώσει.

Αγελαδινό γάλα σε νήπιοΠότε μπορεί να ξεκινήσει;Για να ξεκινήσει το μικρούλι σας το αγελαδινό γάλα πρέπει να είναι τουλάχιστον ενός έτους. Τους προηγούμενους μήνες χρειάζεται συγκεκριμένα θρεπτικά στοιχεία που περιέχει το γάλα της μητέρας του. Άλλωστε, τα πολύ μικρά σε ηλικία μωρά σπάνια μπορούν να «ανεχτούν» τις πρωτεΐνες που περιέχει το αγελαδινό γάλα.

Πλήρες ή με λίγα λιπαρά; Για τα μωράκια που έχουν οικογενειακό ιστορικό παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων ή διαβήτη προτιμήστε γάλα με λίγα λιπαρά (1% - 2% αλλά ποτέ άπαχο). Τα υπέρβαρα μωρά επίσης είναι καλύτερο να αποφεύγουν το πλήρες γάλα, μιας και αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Με ποιον τρόπο να ξεκινήσει; Τα περισσότερα μωρά δεν αντιδρούν στην γεύση του αγελαδινού γάλακτος. Αν δυσκολεύεται να την συνηθίσει, ανακατέψτε το γάλα αγελάδας με το γάλα που μέχρι τώρα έπινε αυξάνοντας καθημερινά την ποσότητα από το πρώτο ώστε να το συνηθίσει.