Προστασία από τα εγκαύματα

Προστασία από τα εγκαύματα

Ελαχιστοποιήστε την πιθανότητα να πάθει το μικρό σας έγκαυμα ακολουθώντας 4 συμβουλές για ασφάλεια στο σπίτι

Με τη συντριπτική πλειοψηφία των εγκαυμάτων να συμβαίνει σε παιδιά κάτω των 4 ετών είναι σημαντική η πρόληψη των ατυχημάτων. Αυτό σημαίνει πως πρέπει το σπίτι σας να είναι ασφαλές ώστε να ελαχιστοποιείται η πιαθνότητα να συμβεί κάποιο ατύχημα.  

Μην υποτιμάτε τις δυνατότητες του παιδιού σας. Τα μικρά παιδιά δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου και, επομένως, είναι πιο πιθανό να πάθουν έγκαυμα όταν κινούνται. Πολύ συχνά ξαφνιάζουν τους γονείς του σχετικά με το πόσο μπορεί να κινούνται, να σκαρφαλώνουν κ.λπ. Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι κατά πόσο το παιδί σας έχει πρόσβαση σε μια θερμή συσκευή ή αντικείμενο καλύτερα τοποθετήστε το σε σημείο που είναι πιο ασφαλές. Προστασία από τα εγκαύματα

Διαφοροποιήστε τις καθημερινές συνήθειες. Μπορεί να μοιάζει κοινότυπο, αλλά έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι δεν πρέπει να αφήνετε το μικρό σας σε ένα δωμάτιο με το σίδερο στην πρίζα. Δοκιμάστε να σιδερώνετε όταν το μικρό σας κοιμάται ή όταν λείπει από το σπίτι και για να μειώσετε τον κίνδυνο και για να μην του εξάπτετε την περιέργεια με την δραστηριότητά σας αυτήν. Προστασία από τα εγκαύματα

Σκεφτείτε το χειρότερο δυνατό σενάριο. Να είστε προσεκτικοί όποτε χρησιμοποιείτε κάποια ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα. Όταν ολοκληρώσετε τη χρήση της βεβιαωθείτε ότι την έχετε τοποθετήσει σε ασφαλές σημείο, όπου το μικρό σας δεν θα έχει πρόσβαση.

Προστατέψτε το από τα επικίνδυνα υγρά. Το να τοποθετείτε τα απορρυπαντικά σε ένα χαμηλό ντουλάπι της κουζίνας πιθανόν να είναι βολικό για εσάς αλλά εξαιρετικά επικίνδυνο για το μικρό σας. Όπως και με τα καυτά υγρά πρέπει να τοποθετείτε τα επικίνδυνα υγρά σε σημεία που δεν μπορεί να τα φτάσει το παιδί σας.