Με ασφάλεια στη μπανιέρα

Με ασφάλεια στη μπανιέρα

Τι πρέπει να προσέξετε για ένα ασφαλές μπάνιο;

Ένα ζεστό μπάνιο είτε ως μέρος της ρουτίνας πριν τον ύπνο, είτε ως τρόπος χαλάρωσης και παιχνιδιού πρέπει πάνω από όλα να είναι ασφαλές για το μικρό σας. Ακολουθεί ένας mini οδηγός για το πού πρέπει να εστιάσετε και τι να προσέξετε για να εξασφαλίσετε την προστασία του παιδιού σας στη μπανιέρα.

Φροντίστε να το επιβλέπετε διαρκώς. Το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται κατά τη διάρκεια του μπάνιου είναι η προσοχή σας. Φροντίστε να διατηρείτε μια απόσταση όσο το μήκος του χεριού σας από το νήπιό σας για αυτό συγκεντρώστε δίπλα σας όλα όσα χρειάζεστε, όπως σαμπουάν, πετσέτες κ.ά. Μην ξεχάσετε, επίσης, να αδειάσετε το νερό από την μπανιέρα αφού τελειώσετε το μπάνιο. 

Απομακρύνετε ό, τι μπορεί να είναι επικίνδυνο.Απομακρύνετε δηλαδή όλα τα γυάλινα αντικείμενα, τις ηλεκτρικές συσκευές και τα σαπούνια ή σαμπουάν που δεν είναι φιλικά προς τα παιδιά.

Πάρτε αντιολισθητικά …μέτρα. Μην θεωρείτε ότι ένα κάθισμα για το μπάνιο είναι απόλυτα ασφαλές, παρόλο που μπορεί να βοηθήσει το μικρό σας να μην γλιστρήσει. Καλύτερη επιλογή είναι τα αντιολισθητικά πατάκια, αλλά φυσικά τίποτα δεν συγκρίνεται με την δική σας επίβλεψη.

Ελέγξτε τη θερμοκρασία του νερού.Αφού γεμίσετε τη μπανιέρα (όχι ψηλότερα από το ύψος της μέσης του), ελέγξτε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο ή με τον αγκώνα σας. Αν το νερό σας φαίνεται πολύ ζεστό προσθέστε λίγο κρύο νερό ή περιμένετε για λίγο μέχρι να κρυώσει. 

Προστατευτικά καλύμματα. Επειδή το μικρό σας θα θέλει να εξερευνήσει τις βρύσες της μπανιέρας με την ίδια λαχτάρα και περιέργεια που θέλει να εξερευνά καθετί, φροντίστε να τις έχετε καλύψει με ειδικά πλαστικά καλύμματα ή με μια πετσέτα. Αλλιώς μπορεί σε ανύποπτη στιγμή να ανοίξει την βρύση με το ζεστό νερό και να κινδυνέψει να πάθει έγκαυμα.

Επιλέξτε τα κατάλληλα σαπούνια.Επιλέξτε σαμπουάν που δεν προκαλούν δάκρυα γιατί όσο συνεργάσιμο και να είναι, δεν είναι δύσκολο να τρέξει λίγο σαπούνι στα μάτια του. Για το σώμα διαλέξτε ένα απαλό αφρόλουτρο χωρίς άρωμα που να μην απομακρύνει τη φυσική λιπαρότητα του δέρματός του. Αποφύγετε γενικά τα αφρόλουτρα που κάνουν σαπουνάδα όταν τα ρίχνετε στο νερό καθώς μπορεί να ερεθίσουν τα ευαίσθητο δέρμα του.