Μεταμφιέσεις με ασφάλεια

Μεταμφιέσεις με ασφάλεια

Τι να προσέξετε πριν επιλέξετε την αποκριάτικη στολή του

Περιμένει πώς και πώς να φορέσει τη στολή της αγαπημένης του φιγούρας για να χορέψει στο πάρτι ή για να πάρει μέρος στο καρναβάλι. Πριν αρχίσετε τις εξορμήσεις στην αγορά για να ανακαλύψετε την ιδανική «πριγκίπισσα» και τον ωραιότερο Supermanή πριν συγκεντρώσετε τα υλικά σας για να του φτιάξετε μια χειροποίητη αποκριάτικη στολή, λάβετε υπόψη σας ορισμένα tips ασφαλείας. Καλές απόκριες!

  • Επιλέξτε υφάσματα και υλικά που δεν είναι εύφλεκτα (από το ύφασμα μέχρι τα αξεσουάρ) και φροντίστε ώστε να μην υπάρχουν αιχμηρά αντικείμενα στερεωμένα στη στολή.
  • Όσον αφορά στα νήπια, ελέγξτε μια στολή για να δείτε αν περιέχει μικρά κομμάτια, όπως κουμπιά ή χάντρες που είναι επικίνδυνα αν επιχειρήσει να τα καταπιεί. Εξίσου επικίνδυνα είναι και τα κορδόνια ή οι κορδέλες αν πιαστούν κάπου.  
  • Η αποκριάτικη στολή πρέπει να είναι άνετη και να το διευκολύνει στην κίνηση. Προσέξτε το μήκος ενός φορέματος, αλλά και τα πολύ φαρδιά μανίκια ή πατζάκια παντελονιού όπως και τις κάπες για όποιον ονειρεύεται να ντυθεί σούπερ ήρωας, ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα να μπερδευτεί και να πέσει ή να πιαστεί κάπου το ύφασμα που περισσεύει.
  • Βεβαιωθείτε ότι βλέπει καλά όταν φοράει μια μάσκα.
  • Αν φοράει περούκα, σκουφί ή κράνος βεβαιωθείτε ότι είναι τοποθετημένα σωστά αλλά και ότι το κεφάλι του αερίζεται επαρκώς (ειδικά αν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές).
  • Αν η στολή προϋποθέτει την ύπαρξη σπαθιού ή μαχαιριού, αυτά πρέπει να έχουν μικρό μήκος, να είναι ευλίγιστα και από μαλακό υλικό και σε καμία περίπτωση μυτερά.
  • Αντί για μάσκες που ενδέχεται να περιορίσουν ή να εμποδίσουν την όρασή του (π.χ. αν κάποιο άλλο παιδί τη μετακινήσει από τη θέση της) προτιμήστε να μακιγιάρετε το πρόσωπό του με ειδικά μη τοξικά χρώματα. Πριν χρωματίσετε το πρόσωπό του δοκιμάστε τα χρώματα σε ένα σημείο για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλούν αλλεργία ή ερεθισμό.
  • Βεβαιωθείτε ότι φοράει τα κανονικά του παπούτσια και όχι παπούτσια που ναι μεν ταιριάζουν στην στολή αλλά δεν είναι στο νούμερό του (π.χ. έχει ντυθεί παπουτσωμένος γάτος ή κλόουν) ή δεν του είναι άνετα (π.χ. ξυλοπάπουτσα ή τακούνια).
  • Αν πρόκειται να πάτε σε κάποιο καρναβάλι σε εξωτερικό χώρο, φροντίστε η στολή του να περιέχει έντονα χρώματα για να μπορείτε να το ξεχωρίσετε στο πλήθος.