Αντίο πιπίλα! 6 μέθοδοι που λειτουργούν

Αντίο πιπίλα: 6 μέθοδοι που λειτουργούν

Τι να κάνετε και τι όχι όταν καταστρώσετε το σχέδιο για να αποχωριστεί την πιπίλα του

Όταν έρθει η στιγμή το μικρό σας να αποχωριστεί την πιπίλα του, πιθανόν να αναρωτιέστε ποια είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος για να γίνουν όλα εύκολα και γρήγορα. Εν μέρει η διαδικασία αποχωρισμού σχετίζεται με το βαθμό εξάρτησης του μικρού σας από την πιπίλα του αλλά και από την ιδιοσυγκρασία του. Όμως όποια μέθοδο και αν ακολουθήσετε, φροντίστε να συμπεριλάβετε μερικούς κανόνες που φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα από άλλους.

Σταδιακός αποχωρισμός. Εάν δεν μπορείτε να "κόψετε" την πιπίλα μια κι έξω, δοκιμάστε να μειώσετε σταδιακά τη χρήση της, δηλαδή να την περιορίσετε σε συγκεκριμένες ώρες. Για παράδειγμα, κόψτε τη κατά τη διάρκεια της ημέρας για αρχή, περιορίζοντάς τη μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στη συνέχεια περιορίστε τη χρήση της κατά τον ημερήσιο ύπνο και μετά στο βραδινό.

Μην την καταστρέφετε. Ενδεχομένως να σκεφτείτε πως μια κομμένη πιπίλα δεν είναι καθόλου ευχάριστη στη χρήση, άρα αυξάνονται οι πιθανότητες να την αποχωριστεί, αλλά ενέχει κινδύνους για το μικρό σας, καθώς μπορεί να καταπιεί κάποιο κομματάκι. Μην την καταστρέφετε, λοιπόν, ευελπιστώντας πως αυτός είναι ο τρόπος για να την απαρνηθεί. 

Μην φοβάστε να θέσετε όρια. Σαν γονείς έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε πότε θα χρησιμοποιήσει το μικρό σας την πιπίλα αλλά και την πρόσβαση σε αυτή. Μην φοβάστε να θέσετε όρια.

Συζητήστε το μαζί του. Θα βρίσκεται σε μια ηλικία που μπορεί να κατανοήσει έστω και κάποιους απλούς λόγους για τον επικείμενο αποχωρισμό, επομένως μην διστάσετε να το συζητήσετε μαζί του αλλά και να συνεργαστείτε για να καταστρώσετε ένα σχέδιο.

Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας. Μήπως την πιπίλα την πήρε η γατούλα γιατί τη χρειάζεται για τα μικρά της; Μήπως την πήρε μια νεράιδα για να τη δώσει σε άλλα μωρά; Μήπως η πιπίλα έφυγε για ταξίδι πάνω σε ένα αερόστατο; Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και χτίστε μια ιστορία γύρω από τις καινούργιες περιπέτειες της πιπίλας.

Επιβραβεύστε το. Ο αποχωρισμός από την πιπίλα είναι ένα μεγάλο βήμα για το μικρό σας, επομένως μια μικρή επιβράβευση δεν είναι άσχημη ιδέα. Η επιβράβευση μπορεί να είναι αυτοκόλλητα σε έναν πίνακα για κάθε ημέρα που τα καταφέρνει χωρίς πιπίλα ή κάποια δραστηριότητα που είναι για μεγάλα παιδιά. 

Διαβάστε ακόμα: "Αποχιρετίστε την πιπίλα μια για πάντα" και "Παρακαλείται η πιπίλα να εκκενώσει το στόμα"