Ασφάλεια στο μπαλκόνι!

Ασφάλεια στο μπαλκόνι!

Με ποιον τρόπο θα προστατεύσετε το μικρό σας από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο μπαλκόνι;

Το φθινόπωρο είναι κάπως κυκλοθυμικό! Εκεί που ο ήλιος λάμπει έρχονται τα μαύρα σύννεφα και τον σκεπάζουν, εκεί που ο ουρανός χαμογελά ολόλαμπρος καταφτάνει μια ξαφνική μπόρα και μουσκεύει την πλάση. Μια καλή λύση, λοιπόν, για τις φθινοπωρινές ημέρες που μας έρχονται είναι να αξιοποιήσετε στο μέγιστο δυνατό το μπαλκόνι, την ταράτσα ή την αυλή σας, που και σας παρέχει την αίσθηση του ανοιχτού χώρου και σας προσφέρει την προστασία που χρειάζεστε από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Επειδή, όμως, πολλοί γονείς φοβούνται να περάσουν χρόνο με τα μικρά τους στο μπαλκόνι ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια των μικρών μας φίλων.

  1. Το σημαντικότερο όλων είναι το παιδί να έχει διαρκή επιτήρηση, μιας και κανένα μέτρο προστασίας δεν είναι ασφαλέστερο από την παρουσία ενός ενήλικα. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να μην μπορεί το μικρό σας να βγει μόνο του έξω. Μια καλή λύση είναι να αγοράσετε ειδικές κλειδαριές για την μπαλκονόπορτα ώστε να μην μπορεί να την ανοίξει.
  2. Έπειτα, είναι απαραίτητο να ενισχύσετε τα κάγκελα τοποθετώντας επιπρόσθετα προστατευτικά κιγκλιδώματα που αυξάνουν το ύψος των αρχικών αλλά και τοποθετώντας προστατευτικό δίχτυ. Το τελευταίο όχι μόνο θα εμποδίσει το παιδί από το να σκαρφαλώσει ή να περάσει το κεφάλι του ανάμεσά στα κάγκελα αλλά και από το να εκσφενδονίσει τα παιχνίδια του τραυματίζοντας κάποιον περαστικό.
  3. Ένα ακόμα μέτρο προστασίας που είναι απαραίτητο να λάβετε είναι να κρατήσετε μακριά από τα κάγκελα αντικείμενα στα οποία το παιδί μπορεί να σκαρφαλώσει. Επιλέξτε βαριά έπιπλα κήπου ώστε το παιδί να μην μπορεί να τα μετακινήσει και κρατήστε τα στο κέντρο του μπαλκονιού ή κολλημένα στον τοίχο.
  4. Δώστε προσοχή και στις γλάστρες, μιας και αυτές μπορούν να λειτουργήσουν ως «σκαλοπάτια» για να σκαρφαλώσει το παιδί στα κάγκελα. Ακόμη, φροντίστε να τις ενισχύσετε με ειδικό προστατευτικό δαχτυλίδι, ώστε το παιδί να μην μπορεί να σκαλίσει και εν συνεχεία να βάλει στο στόμα του το χώμα.

Μάθετε κι αυτό! Εάν το μικρό σας συνηθίζει να κουτουλά στην μπαλκονόπορτα όταν αυτή είναι κλειστή, μια καλή λύση είναι να τοποθετήσετε στο τζάμι αυτοκόλλητα στο ύψος του κεφαλιού του.

Οι δικές μας προτάσεις!

prostateutiki-kleidaria-mpalkoni

 

 

prostateutiko-dixty-mpalkoni-cosycorner

 

prosstateutiko-fytoy-swstomegethos

 

 

autokollita-tzamiwn-swstomegethos

 

cosycorner.gr logo