Κόλπα που θα το πείσουν να φάει

Κόλπα που θα το πείσουν να φάει

Βοηθήστε το με απλά tricks να φάει το φαγητό του χωρίς να διαμαρτύρεται

Ενώ περιμένατε να του «τρέχουν τα σάλια» κάθε φορά που του σερβίρετε το φαγητό του, εκείνο αδιαφορεί επιδεικτικά για το περιεχόμενο του πιάτου του. Μην το παίρνετε κατάκαρδα, καθώς η αδιαφορία του δεν έχει να κάνει με την ικανότητά σας στη μαγειρική. Ίσως το μικρό σας είναι δύσκολο στο φαγητό και στις νέες γεύσεις και χρειάζεται τη βοήθειά σας για να τις απολαύσει ή ίσως να προτιμάει το παιχνίδι από την ώρα του φαγητού. Μερικά αθώα «κόλπα» πολλές φορές είναι αρκετά για να καταλήξει το κουτάλι στο στόμα του τουλάχιστον χωρίς διαμαρτυρίες.

Ένα ουράνιο τόξο στο πιάτο του. Τα έντονα και πολλά διαφορετικά χρώματα στο πιάτο του είναι ελκυστικά ακόμα και για το εκλεκτικό στο φαγητό νήπιο. Επομένως χρησιμοποιήστε λαχανικά με έντονα χρώματα για να του ανοίξετε την όρεξη.

Κάντε του σχέδια.  Φτιάχνοντας διασκεδαστικά σχέδια στο πιάτο του, όπως για παράδειγμα ένα λουλούδι ή ένα ζωάκι, έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να το πείσετε να δοκιμάσει. Ψάξτε στο internetγια εύκολα εφαρμόσιμες ιδέες foodstylingκαι ίσως ανακαλύψετε κάποιο έμφυτο ταλέντο.

Επενδύστε σε ενδιαφέροντα σκεύη. Ένα κουτάλι ή ένα πιατάκι με έντονο χρώμα ή με έξυπνο σχήμα ή σε σχέδιο του αγαπημένουτου ήρωα μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να φάει. Ακόμα, όμως, κι αν δεν βρείτε το κατάλληλο ή το θεωρήσετε παράλογα ακριβό, τουλάχιστον φροντίστε να επενδύσετε σε κάποιο σκεύος ειδικό για μικρά παιδιά από μαλακό υλικό. Αυτά είναι απαραίτητα, αφού τα δικά σας είναι μεγάλα και δύσκολα στο χειρισμό από ένα νήπιο και το μέταλλο πολλές φορές έχει περίεργη γεύση και παγωμένη υφή.

Δοκιμάστε να σερβίρετε το φαγητό σε ειδικό δίσκο. Ένας δίσκος φαγητού με θήκες για να διαχωρίζει τις τροφές είναι ιδανικός, αφού δίνει αφορμές για πολλά παιχνίδια. Που θα ήθελε να κάνει το κουτάλι-τραινάκι την επόμενη στάση του; Από πού να απογεθωθεί το πιρούνι-αεροπλάνο με προορισμό το στόμα του.

Ανοίξτε και εσείς το στόμα σας. Μπορείτε να προσποιηθείτε πως θα του φάτε την μπουκιά του ή να κάνετε πως δοκιμάζετε και ότι απολαμβάνετε την νοστιμιά. Ωστόσο, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα κουταλοπίρουνά του γιατί μπορεί να του μεταδώσετε μικρόβια με το σάλιο σας.

Ρίξτε το στο τραγούδι. Δημιουργήστε αστεία και απλά τραγουδάκια για το φαγητό του για να κάνετε πιο ευχάριστη τη διαδικασία. Θυμάστε το παλιό «μια βαρκούλα φορτωμένη σε σπηλίτσα πάει και μπαίνει;».

«Εκμεταλλευτείτε» την αγάπη του. Ένα πολύ παλιό αλλά αποτελεσματικό κόλπο είναι να τρώει μια μπουκιά για κάθε ένα από τα αγαπημένα του πρόσωπα, δηλαδή «μία για την μαμά, μία για τον μπαμπά, μία για τον παππού, μία για την γιαγιά κτλ.».

Μετατρέψτε το γεύμα σε … ευχαρίστηση. Εάν έχει κατακτήσει κάποια δεξιότητα, π.χ. έχει μάθει να μετράει, ζητήστε του να μετρήσετε μαζί τις μπουκιές του. Διαφορετικά, μπορείτε να δώσετε αστεία ονόματα στα φαγητά που σερβίρετε και πείτε την ιστορία, λόγου χάρη του αρακά, μέχρι να καταλήξει στο πιάτο του.