Ελκυστικά γεύματα με φρούτα και λαχανικά

Ελκυστικά γεύματα με φρούτα και λαχανικά

Δώστε του κίνητρα για να δοκιμάζει με ευχαρίστηση τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού έχουν τέτοια ποικιλία που το μικρό σας θα πρέπει να είναι υπερβολικά εκλεκτικό με το φαγητό για να μην δοκιμάζει σχεδόν κανένα από αυτά. Πέρα από το ότι αποτελούν superυγιεινή διατροφική επιλογή, είναι απαραίτητα για τις ζεστές ημέρες καθώς βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού. Άρα κάποιος τρόπος θα πρέπει να βρεθεί για να καταλήξουν εύκολα από το πιάτο στο στομάχι του. Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες και εσείς πειραματιστείτε για να κάνετε πιο ελκυστικά τα γεύματά του.

  • Καταρχήν για να καταφέρετε το μικρό σας να τρώει με ευχαρίστηση φρούτα και λαχανικά, φροντίστε να βλέπει ότι και εσείς τα απολαμβάνετε. Είναι ένα καλό βήμα για να σας μιμηθεί.
  • Προσποιηθείτε ότι η ο πουρές πατάτας  είναι «πατατοκόλλα» στην οποία κολλάνε άλλα λαχανικά. Βάλτε στο κουτάλι πουρέ και στολίστε το με μικρά κομματάκια καρότου, κολοκυθιού, αρακά και καλαμποκιού.
  • Μια σπιτική πίτσα για δείπνο μπορεί να αποτελέσει μια άριστη διατροφική επιλογή. Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά, νόστιμα λαχανικά και κάντε την εικόνα πιο ελκυστική βάζοντας φρέσκια ντομάτα, πιπεριές, μελιτζάνες και κολοκύθια, για να σχεδιάσετε ένα χαμογελαστό πρόσωπο. Αν μην τι άλλο θα του κινήσει το ενδιαφέρον να φάει μια «μύτη» από κολοκύθι ή ένα «χαμόγελο» από πιπεριά.
  • Πολτοποιήστε τα λαχανικά και κρύψτε τα μέσα σε αγαπημένα του φαγητά. Μια καλή λύση είναι η σάλτσες για ζυμαρικά, όπου μπορείτε να προσθέσετε μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών χωρίς να φαίνονται. Μια άλλη ιδέα είναι να τα προσθέσετε μέσα σε σάντουιτς ή σε χειροποίητο burger. Μπορεί το καλοκαίρι οι σούπες να μην είναι η πιο ιδανική επιλογή για γεύμα, αλλά μια στο τόσο φτιάξτε βελουτέ σούπες λαχανικών (πολύ νόστιμες είναι οι σούπες με βάση το μπρόκολο ή το καρότο) πολτοποιώντας καλά τα υλικά. Τα εντυπωσιακά χρώματα ενδέχεται να του δώσουν κίνητρο να δοκιμάσει. Για φρούτα δοκιμάστε φρουτοχυμούς ή λαχταριστά smoothies.
  • Κόψτε τα φρούτα σε μικρά μπολάκια, κάθε είδος και σε ένα ξεχωριστό σκεύος, ή σερβίρετέ τα σε χρωματιστά πιάτα. Τα καλοκαιρινά φρούτα ενδείκνυνται για χρωματικούς συνδυασμούς, επομένως μπορείτε να σχηματίσετε στο πιάτο ακόμα και ένα ουράνιο τόξο και να το προκαλέσει να το φάει. Συνδυάστε κομμάτια από καρπούζι, πεπόνι, βερίκοκο, ροδάκινο, μπανάνα, και αργότερα ρώγες από σταφύλι και ζουμερά σύκα.    
  • Φτιάξτε φρουτοσαλάτα από μπαλάκια φρούτων. Χρησιμοποιήστε σταφύλια, κεράσια, φράουλες και, με την βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας μικρής κουτάλας παγωτού, βγάλτε το καρπούζι και το πεπόνι σε μικρά μπαλάκια. Σερβίρετε σε ένα ωραίο μπολ ή μέσα στο καρπούζι/πεπόνι κτλ.
  • Σε ειδικές περιστάσεις, όπως πάρτι ή κάποιο οικογενειακό τραπέζι, μπορείτε να σερβίρετε γλυκό μαζί με φρούτα, για παράδειγμα περασμένα όλα μαζί σε ένα ξύλινο καλαμάκι.