Γάλα VS Γιαούρτι

Τι περισσότερο προσφέρει το γιαούρτι από το γάλα;

Τι περισσότερο προσφέρει το γιαούρτι από το γάλα;

*Με την συνεργασία της διαιτολόγου-διατροφολόγου, Ακριβής Μπαμπαρούτση-Αποστολίδη.

Το γιαούρτι διαθέτει όλα τα συστατικά του γάλακτος αλλά, επειδή είναι σε συμπυκνωμένη μορφή, περιέχει περισσότερο ασβέστιο και πρωτεΐνες. Επιπλέον, το γαλακτικό οξύ που περιέχει έχει αντισηπτικές ιδιότητες για το πεπτικό σύστημα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών.

Οι παιδίατροι συνιστούν να προστίθεται γιαούρτι στη διατροφή από τη βρεφική κιόλας ηλικία και να συνδυάζεται με φρούτα και δημητριακά. Αυτός ο διατροφικός συνδυασμός θεωρείται άριστος γιατί περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά, δηλαδή πρωτεΐνες ανώτερης βιολογικής αξίας και βιταμίνες, χωρίς να έχει πολλές θερμίδες.

Διαβάστε ακόμα: "Γευστικοί τρόποι για να παίρνει ασβέστιο"