Φωτογραφίστε το νήπιο ακίνητο!

Φωτογραφίστε το νήπιο ακίνητο!

5 tips για να πείσετε το νήπιο να μείνει σχεδόν ακίνητο για φωτογράφιση

Πόσες φορές προσπαθήσατε να βγάλετε φωτογραφία το μικρό σας και όταν είδατε τη λήψη φαινόταν μόνο το πόδι ή το χέρι του γιατί δεν καταφέρατε να πιάσετε τις …ταχύτητες με τις οποίες κινείται στον χώρο; Σας προτείνουμε 5 τρόπους για να πείσετε το αεικίνητο νήπιο να παραμείνει (σχεδόν) ακίνητο για τέλεια φωτογράφιση!

  1. Ένας τρόπος είναι να απασχολήσετε τα χέρια του με ένα παιχνίδι, με ένα λουλούδι ή με κάποιο άλλο αντικείμενο. Ζητήστε του να σας μιλήσει για αυτό ή να του δώσει ένα όνομα, ειδικά αν πρόκειται για το λούτρινο ζωάκι του.
  2. Για να μειώσετε τις ταχύτητές του φέρτε το μπροστά στο καρεκλάκι του. Μέχρι να το επεξεργαστεί θα προλάβετε να τραβήξετε μια καλή φωτογραφία. Εναλλακτικά «στριμώξτε το» στη γωνία ενός δωματίου, προτείνετε να καθίσει οκλαδόν και πιάστε του την κουβέντα. Σίγουρα θα έχει να πει πράγματα για κάποιον που αγαπάει πολύ.
  3. Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση είναι να τραβήξετε φωτογραφία με δύο νήπια. Για να τα καταφέρετε, προτείνετε να παίξετε το εξής παιχνίδι: εξηγήστε τους ότι με το ένα, δύο, τρία θα τους λέτε μια στάση που πρέπει να πάρουν π.χ. να βγάλουν έξω την γλώσσα, να χτυπήσουν παλαμάκια, να πηδήξουν στον αέρα κ.λπ. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία για μοναδικές φωτογραφίες! 
  4. Για να το καταφέρετε να κοιτάξει την κάμερα, κάτι ενδεχομένως δύσκολο, ζητήστε του να ψάξει να βρει τα δικά σας μάτια μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής.
  5. Ο τρόπος που θα προσεγγίσετε το μικρό σας για να βγάλετε φωτογραφίες εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του και την αντίδρασή του μπροστά στη φωτογραφική μηχανή. Ίσως χρειάζεται να του μεταδώσετε ενέργεια, προτείνοντας πιο έντονες δραστηριότητες ή να είστε πιο καθησυχαστικοί απέναντί του. Όπως και να έχει φροντίστε να κάνετε τη διαδικασία ευχάριστη για εκείνο ώστε να μην αποφεύγει τη φωτογράφιση τις επόμενες φορές.