Το νήπιο στο κομμωτήριο

Το νήπιο στο κομμωτήριο

11 τρόποι για να χαλαρώσει το μικρό σας στο κομμωτήριο

Ποτέ δεν θα φανταζόσασταν ότι το μικρό σας θα έπαιρνε στραβά την επίσκεψη στο κομμωτήριο, θα έβλεπε στο πρόσωπο της κομμώτριας έναν τρομακτικό μπαμπούλα και θα διαμαρτυρόταν έντονα επειδή του πειράζει τα μαλλιά. Αν το μικρό σας αισθάνεται δυσφορία εν όψει κομμωτηρίου, φροντίστε να το προετοιμάσετε κατάλληλα και να βρείτε τρόπους ώστε να συνεργαστεί την ώρα του κουρέματος.  

  1. Κανονίστε το ραντεβού κάποια στιγμή το πρωί ή μετά από τον ημερήσιο υπνάκο του, καθώς τα περισσότερα παιδιά αυτές τις ώρες είναι πιο ξεκούραστα και δεν πεινάνε, άρα είναι και πιο συνεργάσιμα.
  2. Φροντίστε να αγγίζετε το κεφαλάκι του συχνά,να του βουρτίζετε τα μαλλιά και να του κάνετε απαλό μασάζ στο κεφάλι προκειμένου να συνηθίζει. Έτσι δεν θα αγχωθεί ούτε θα βάζει τα χεράκια του όταν η κομμώτρια του περιποιείται τα μαλλιά.
  3. Λίγες ημέρες πριν εξηγήστε του τι πρόκειται να συμβεί, περιγράφοντας με συναρπαστικό τρόπο την επίσκεψη στο κομμωτήριο. Πείτε του λόγου χάρη ότι η κομμώτρια θα έχει διάφορα ειδικά ψαλίδια και βούρτσες, ότι θα του βρέξει και θα του χτενίσει τα μαλλιά και το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο. Φυσικά προσπαθήστε να είστε κι εσείς άνετοι και χαρούμενοι καθώς το παραμικρό άγχος σας θα γίνει αντιληπτό από το μικρό σας και θα επηρεάσει την ψυχολογία του.
  4. Βεβαιωθείτε πως η κομμώτρια είναι πεπειραμένη σε παιδικά κουρέματα μιας και δεν είναι πολύ εύκολη διαδικασία να κουρεύει ένα νήπιο που κινείται ή διαμαρτύρεται. 
  5. Πάρτε μαζί σας μια επιπλέον μπλούζα για να αλλάξει μετά το κούρεμα μιας και το νερό ή οι τρίχες που έχουν πέσει πάνω του μπορεί να του προκαλέσουν δυσφορία.
  6. Μην χρησιμοποιείτε το κούρεμα ως τιμωρία ή συνέπεια μιας άσχημης συμπεριφοράς ή με άλλο αρνητικό τρόπο.
  7. Μην του δίνετε κατά τη διάρκεια του κουρέματος καραμέλες ή snacksγιατί αν κολλήσουν τρίχες και κατά λάθος τις φάει, η δυσφορία του θα είναι δεδομένη.
  8. Μην αντιδράτε σκεπτόμενοι την ντροπή που θα αισθανθείτε εξαιτίας μια πιθανής άσχημης συμπεριφοράς του μικρού σας στο κομμωτήριο. Με υπομονή θυμίστε του τι πρέπει να κάνει, (με την προϋπόθεση ότι τα έχετε συζητήσει και σπίτι) και έχετε κατά νου ότι η κομμώτρια θα το βοηθήσει να συνεργαστεί. 
  9. Κατά τη διάρκεια του κουρεμάτος ενθαρρύνετε και αποσπάστε την προσοχή του παιδιού σας.
  10. Αν θέλετε ένα συγκεκριμένο κούρεμα φροντίστε να το εξηγήσετε ακριβώς ή να δείξετε στην κομμώτρια μια φωτογραφία. Επειδή ένα νήπιο δύσκολα θα παραμείνει ακίνητο για αρκετή ώρα ιδανικά είναι τα εύκολα κουρέματα που διαρκούν λίγο.
  11. Τέλος, καλό είναι να αποφεύγετε όσο γίνεται τα κουρέματα που απαιτούν μηχανή, μιας και ο ήχος της μπορεί να είναι τρομακτικός για ένα παιδί.