Tricks για να τα βγάλετε πέρα με το νήπιο σε δημόσιους χώρους όταν τα πράγματα δυσκολεύουν
Μέσα στο σπίτι όλο και κάπως τα καταφέρνετε να ηρεμήσετε ή να απασχολήσετε το νήπιο. Τι γίνεται όμως όταν είστε μαζί του σε δημόσιο χώρο, πρέπει να κάνετε μια δουλειά και ταυτόχρονα να το ηρεμήσετε ή να το αποτρέψετε από το να κάνει ζημιά; Ο παρακάτω οδηγός θα σας δώσει ιδέες… επιβίωσης χωρίς απρόοπτα!
Μποτιλιάρισμα. Θα χρειαστεί να πάρετε βαθιές ανάσες και να κάνετε υπομονή, καθώς την ώρα που σταματάτε και ξεκινάτε το αυτοκίνητο για πολλοστή φορά, ακούτε το μικρό σας από το πίσω κάθισμα να φωνάζει πως θέλει χυμό, πως θέλει να πάει στην τουαλέτα, πως θέλει κάτι τέλος πάντων ή το ακούτε απλά να γκρινιάζει, όπως – να πούμε την αλήθεια – θα θέλατε να κάνετε και εσείς όντας κολλημένοι στην κίνηση. Αλλά είπαμε, βαθιές ανάσες! Βάλτε το αγαπημένο cdτου μικρού σας και τραγουδήστε παρέα, δώστε του το αγαπημένο του παιχνίδι και έχετε μαζί σας καλού κακού κάποιο υγιεινό snackγια να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την κατάσταση. Στην εσχάτη των περιπτώσεων, απλώς βρείτε ένα μέρος να παρκάρετε. Ποιος ξέρει; Μέχρι να το πάτε στην τουαλέτα ή να κάνετε μια βόλτα για να πάρετε αέρα, μπορεί τα αμάξια να έχουν ξεκολλήσει.
Στον παιδίατρο. Τρέχει γύρω γύρω από την καρέκλα του γιατρού ή προσπαθεί να σκαρφαλώσει στο κρεβάτι που εξετάζει. Υπενθυμίστε τους κανόνες που έχετε θέσει από το σπίτι και θυμίστε του ότι η εφαρμογή τους θα επιβραβευτεί με μια βόλτα στην παιδική χαρά ή κάτι άλλο μικρό που θα ήθελε να κάνει.
Διαβάστε ακόμα: «Βάλτε τέλος στη ανία της αναμονής» για να το κρατήσετε απασχολημένο όση ώρα περιμένετε να έρθει η σειρά σας.
Στο δοκιμαστήριο. Ενώ προσπαθείτε να δείτε πόσο σας κολακεύει το φόρεμα που δοκιμάζετε, εκείνο προσπαθεί να κατεβάσει από τις κρεμάστρες τα ρούχα και να δραπετεύσει κάτω από την πόρτα του δοκιμαστηρίου. Εάν το μικρό σας βαριέται τόσο πολύ τα μαγαζιά αλλά εσείς δεν έχετε κάπου να το αφήσετε όταν κάνετε τα ψώνια σας, εξοπλιστείτε και έχετε πάντα μαζί σας κάποιο παιχνίδι που είναι μόνο για εξόδους τέτοιου είδους. Όχι μόνο θα θέλει να παίξει , αφού δεν θα έχει καθημερινή τριβή μαζί του για να το βαρεθεί, αλλά θα ανυπομονεί για την επόμενη εξόρμησή σας στα μαγαζιά. Μόνο, αλοίμονο, μην το ξεχάσετε!
Στις δημόσιες τουαλέτες.Του λέτε «μην το πιάνεις αυτό» δεκάδες φορές το λεπτό, αλλά εκείνο επιμένει να ακουμπάει την λεκάνη, να κάθεται στο πάτωμα, να ξετυλίγει το ρολό υγείας ή να κοιτάει κάτω από τις πόρτες. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να έχετε ένα σχέδιο προτού εισέλθετε στον χώρο. Για παράδειγμα, πείτε του ότι θα παίξετε ένα παιχνίδι για να δείτε πόσο θα καταφέρει να κρατήσει τα χέρια του κοντά του χωρίς να αγγίζει τίποτα. Τοποθετήστε δύο αντικείμενα κάτω από τις μασχάλες του και προκαλέστε το να μην του πέσουν μέχρι να βγείτε από το μπάνιο.
Στην ουρά για το ταμείο.Είναι έτοιμο για ξέσπασμα μετά από την περιπλάνηση στους διαδρόμους του σουπερμάρκετ καθώς περιμένετε στην ουρά για να πληρώσετε. Εδώ θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε αφενός τη φαντασία σας, αποσπώντας του την προσοχή με κάποιο παιχνίδι και όταν φτάσει η σειρά σας αφήστε το να βάλει στο ταμείο τα πράγματα που δεν σπάνε ή να δώσει τα λεφτά στον ταμεία. Δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά!
Διαβάστε ακόμα: «Η ώρα του supermarket».