Ντύστε εύκολα το νήπιο

Ντύστε εύκολα το νήπιο

6 τρόποι για να ντύνετε το νήπιο που αντιστέκεται.

Όταν ήταν νεογέννητο φοβόσασταν να το ντύσετε, καθώς το βλέπατε εύθραυστό και δεν μπορούσατε να το πιέσετε για να περάσετε χέρια και πόδια στο φορμάκι του. Με τον καιρό συνηθίσατε, βρήκατε τον τρόπο και μετατρέψατε το ντύσιμο σε παιχνιδάκι. Τώρα, όμως, που μεγάλωσε έχει αρχίσει πάλι η διαδικασία να γίνεται δύσκολη, αφού το παιδάκι σας αντιστέκεται, παλεύει ή να αρνείται πεισματικά να φορέσει αυτό που εσείς θέλετε. Ακολουθούν 6 τεχνικές που θα σας βοηθήσουν!

1.Χρησιμοποιήστε αντιπερισπασμό. Αφήστε το να παίζει με το αγαπημένο του παιχνίδι, να κοιτάζει τις εικόνες στο παραμύθι που προτιμά ή να καθρεφτίζεται σε έναν καθρέφτη για να το κρατάτε απασχολημένο την ώρα που το ντύνετε.

2.Μιλήστε του. Μετατρέψτε την ώρα του ντυσίματος σε μια χαρούμενη ιεροτελεστία που μοιράζεστε οι δυο σας. Μιλήστε του με γλυκιά, απαλή φωνή και ρωτήστε το: «Που είναι το χέρι σου»; Έπειτα πιάστε το πόδι, κάντε πως πάτε να το βάλετε στην μπλούζα και, στην συνέχεια, φωνάξτε με έκπληξη «Α! Δεν είναι αυτό». Θα σκάσει στα γέλια!

3.Αφήστε το να διαλέξει. Εάν είναι σε ηλικία που θέλει να επιλέξει τι θα φορέσει δώστε του την δυνατότητα να αποφασίσει ανάμεσα σε τρία σύνολα. Έτσι και το δικό του θα περάσει και εσείς θα κατακτήσετε τον στόχο σας, να το ντύσετε, δηλαδή, χωρίς γκρίνιες.

4.Υποχωρήστε. Μπορεί το καμάρι σας να έχει κολλήσει σε ένα μπλουζάκι το οποίο δεν θέλει να αποχωριστεί ούτε μία μέρα. Προκειμένου να αποφύγετε τους καυγάδες με ένα ισχυρογνώμον νήπιο, πλένετε το ρούχο κάθε φορά που λερώνεται ώστε να Δυσκολεύεστε να ντύσετε το νήπιο;είναι έτοιμο για την επόμενη μέρα. Γιατί να μαλώνετε κάθε πρωί, αφού σίγουρα σε μερικές εβδομάδες θα το ξεπεράσει!

5.Αφήνετε χρόνο. Εάν πρόκειται να πάτε κάπου μην ξεκινήσετε να το ετοιμάζετε τελευταία στιγμή γιατί τότε η βιασύνη και το άγχος σας θα είναι μεγαλύτερα. Μισή ώρα πριν και, αφού έχετε κανονίσει τις υπόλοιπες εκκρεμότητες, πείτε του πως ήρθε η ώρα να το ντύσετε και ρωτήστε το εάν θέλει να ξεκινήσετε σε ένα ή δύο λεπτά. Πιθανότατα θα επιλέγει κάθε φορά τα δύο λεπτά. Όταν, όμως, αυτά περάσουν θα είναι έτοιμο να ντυθεί χωρίς μάχη.

6.Βαρύνετε τον τόνο. Εάν το μικρό σας κάνει «καπρίτσια» και κουνιέται πέρα δώθε για να σας δυσκολέψει, χαμηλώστε τον τόνο της φωνής σας εις ένδειξη αυστηρότητας. Αυτή έχει την ικανότητα να κάμπτει τις αντιστάσεις.