Νικήστε το δημόσιο ξέσπασμα

9 τρόποι για να ξεπεράσετε ένα δημόσιο ξέσπασμα

9 τρόποι για να ξεπεράσετε ένα δημόσιο ξέσπασμα

Μπορεί να έχετε μελετήσει το πώς θα διαχειριστείτε ένα δημόσιο ξέσπασμα του  μικρού σας ή με ποιους τρόπους θα το ελέγξετε πριν ακόμα αρχίσει να εκδηλώνεται αλλά σημασία έχει να εφαρμόσετε τη λύση που θα σας κάνει και εσάς να αντεπεξέλθετε χωρίς να αισθάνεστε άσχημα ή υπόλογοι στον κόσμο που βρίσκεται γύρω σας. Ο αυτοέλεγχος θα βελτιώσει τη δύσκολη συνθήκη ενώ η ψυχραιμία θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε τη λύση που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση.

1. Αποσπάστε την προσοχή. Παίξτε ένα παιχνίδι, τραγουδήστε ένα τραγούδι ή ζητήστε του να χορέψετε. Όσο το παιδί σας είναι μικρό είναι εύκολο να αλλάξει ενδιαφέρον γρήγορα.

2. Κάντε τον «καραγκιόζη». Μπορεί να αισθάνεστε ακόμα πιο άβολα αλλά τουλάχιστον σκεφτείτε πως με αυτόν τον τρόπο ίσως καταφέρετε εγκαίρως να σταματήσετε το ξέσπασμα. Μιλήστε με αστεία φωνή, παριστάνετε τον αγαπημένο ήρωα του παιδιού σας, μιμηθείτε ένα αστείο περπάτημα και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να χαροποιήσει το παιδί σας.

3. Αγνοήστε το. Αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει σε κάθε περίπτωση αλλά σε ορισμένες λειτουργεί. Τα παιδιά απολαμβάνουν την προσοχή που λαμβάνουν από τους γονείς όταν ξεσπούν, συνεπώς για να σταματήσει μια λύση είναι να το αγνοήσετε. Αξιολογήστε το μέρος που βρίσκεστε και δείτε εάν η αδιαφορία μπορεί να εφαρμοστεί. Για παράδειγμα, στην παιδική χαρά ή στην παραλία το καλοκαίρι, κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Σε ένα εστιατόριο ή στον κινηματογράφο, όμως, δεν είναι δυνατόν να αδιαφορήσετε γιατί θα ενοχλήσετε πραγματικά τους γύρω σας.Δημόσιο ξέσπασμα

4. Εμφανίστε το αγαπημένο του παιχνίδι. Έχετε πάντα στην τσάντα σας το αγαπημένο του βιβλίο ή παιχνίδι για να το εμφανίσετε την κατάλληλη στιγμή. 

5. Επιστρατεύστε και την τεχνολογία. Δείξτε του βιντεάκι ή φωτογραφίες στο κινητό σας. Αυτό το «πουλάκι Τσίου» έχει βοηθήσει πολλές μαμάδες!

6. Προετοιμάστε το. Χρειάζεται να έχετε προετοιμάσει από πριν το μικρό σας για ένα γεγονός που φαίνεται ότι θα το ενοχλήσει ή που θα του αλλάξει το πρόγραμμα. Μπορεί να μην σταματήσει ένα ξέσπασμα αλλά τουλάχιστον δεν θα το πληγώσει.

7. Παραμείνετε ψύχραιμοι και αναζητηστε τρόπο να χτυπήσετε το... κακό στην ρίζα του. Αν χάσετε και εσείς την ψυχραιμία σας τότε ανατροφοδοτείτε τη συμπεριφορά του μικρού σας. Θυμηθείτε να παίρνετε βαθιές ανάσες. Γεμάτοι αυτοέλεγχο δοκιμάστε να κατανοήσετε το ξέσπασμα: Πεινάει, είναι κουρασμένο, θέλει την προσοχή σας, τι; Μόλις βρείτε το πρόβλημα, λύστε το. Δώστε του, για παράδειγμα, ένα μικρό σνακ ή κάντε μια στάση για να ξεκουραστείτε και να μιλήσετε.

8. Σιωπή. Όταν ανεβαίνει ο τόνος της φωνής του παιδιού σας, χαμηλώστε τον δικό σας. Μιλήστε με σιγανή φωνή και κάντε το να ηρεμήσει προκειμένου να σας ακούσει.

9. Απομακρυνθείτε από το χώρο. Το τελευταίο σας καταφύγιο είναι να εγκαταλείψετε τον χώρο στον οποίο βρίσκεστε. Επίσης σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι που σας κοιτούν περισσότερο συμπάσχουν παρά σας κατακρίνουν.