Λύστε τα προβλήματα του γιογιό

Λύσεις στη χρήση του γιογιό

Πώς θα λύσετε τα προβλήματα που προκύπτουν καθώς το μικρό σας εξασκείται στη χρήση του γιογιό

Η εξάσκηση για τη χρήση του γιογιό έχει ξεκινήσει και αντί εκείνο να δυσκολεύεται, τα έχετε βρει εσείς σκούρα; Όπως και να έχει, το μικρό σας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τις πάνες για πολύ καιρό, επομένως η εκπαίδευση για το γιογιό δεν είναι κάτι που μπορείτε να αποφύγετε. Άρα εκείνο που μένει, είναι απλά να ξεπεράσετε τα μικρά προβληματάκια που προκύπτουν στην πορεία εφαρμόζοντας δοκιμασμένες λύσεις.

  • Δεν χρειάζεται να κλειστείτε μέσα στο σπίτι την περίοδο που το μικρό σας εξασκείται στη χρήση του γιογιό. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα
    «πρόχειρο» γιογιό στο αυτοκίνητο και φροντίστε να επισκέπτεστε περιοχές ή σπίτια φίλων όπου το μικρό σας θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει.
  • Περιμένετε μέχρι το μικρό σας να είναι έτοιμο να αποχαιρετήσει τις πάνες. Μπορεί φίλοι και συγγενείς να σας συμβουλεύουν ότι έχει έρθει η ώρα ή η ηλικία του να δείχνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή  αλλά δεν θα πετύχετε τίποτα αν το αγγελούδι σας δεν είναι έτοιμο να κάνει το βήμα προς το γιογιό και την τουαλέτα. Δείτε ποια σημάδια δείχνουν ότι είναι έτοιμο εδώ και εδώ.
  • Δείξτε του το περιεχόμενο της πάνας. Ίσως είναι μια καλή αρχή για να του εξηγήσετε πως είναι ώρα να δοκιμάσει τη χρήση του γιογιό.
  • Αν αρνείται να χρησιμοποιήσει το γιογιό γιατί προτιμά να χρησιμοποιεί τη λεκάνη, όπως εσείς, δοκιμάστε τις ειδικές θέσεις για παιδιά ή φροντίστε να το κρατάτε. Δοκιμάστε ακόμα να το βάλετε να καθίσει ανάποδα για να νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά κοιτώντας το πίσω μέρος της λεκάνης χωρίς να φοβάται ότι θα πέσει μέσα.
  • Αντιστρέψτε τους ρόλους. Αν το μικρό σας φοβάται να χρησιμοποιήσει το γιογιό και να αποχωριστεί την ασφάλεια της πάνας, τότε βοηθήστε το να ξεπεράσει τους φόβους του αναθέτοντας του το ρόλο του υποστηρικτή. Δηλαδή προτείνετε να είναι εκείνο που θα δείξει στην κούκλα του πώς να χρησιμοποιεί το γιογιό. Εσείς χαρίστε τη φωνή σας στην κούκλα και μιλήστε για τα συναισθήματα που έχει στην πραγματικότητα το παιδί σας. Έτσι μπορεί να το κινητοποιήσετε να βρει μια λύση για να «βοηθήσει» την κούκλα, άρα και τον εαυτό του.
  • Δείξτε του ότι και άλλα παιδάκια χρησιμοποιούν το γιογιό. Έτσι είναι πιο πιθανόν να δοκιμάσει τη χρήση του, καθώς ένα νήπιο συνηθίζει να αντιγράφει ένα συνομήλικο παιδάκι ή αυτό που κάνει το μεγαλύτερο αδερφάκι του. Αν λοιπόν αρνείται να καθίσει στο γιογιό, φροντίστε να βρεθεί στον ίδιο χώρο με ένα άλλο παιδάκι που το χρησιμοποιεί. Την επόμενη φορά μπορεί να είναι λιγότερο διστακτικό.
  • Ακολουθήστε την εξάσκηση με συνέπεια. Αν στο σπίτι σας τα πάει μια χαρά αλλά στο σπίτι της γιαγιάς κάνει… πισωγυρίσματα, φροντίστε να ενημερώσετε την γιαγιά τι είναι αυτό που το διευκολύνει στη χρήση του γιογιό ώστε να το εφαρμόσει και εκείνη.
  • Εμπλουτίστε τις προσπάθειες του με μικρά βραβεία και επαίνους. Μια ζεστή αγκαλιά, ένα βιβλίο που μπορεί να το ξετυλίξει την ώρα που κάθεται στο γιογιό, ένα νέο αυτοκόλλητο κάθε φορά που η «αποστολή» του στέφεται από επιτυχία και οποιοδήποτε άλλο κίνητρο που θα το κάνει να θέλει να καθίσει στο γιογιό είναι βοηθητικό.

giogio-kathisma



Pottete 2 σε 1 Γιογιο Ταξιδιού και Κάθισμα

Υγιεινό και πρακτικό γιογιό που διπλώνει για εύκολη μεταφορά σε ειδικό τσαντάκι. Ιδανικό για το ταξίδι αλλά και για το σπίτι, αφού τοποθετείται πάνω σε οποιοδήποτε κάθισμα τουαλέτας. Η συσκευή περιέχει και τρία καλύμματα μιας χρήσης. Βρείτε το στην Cosycornerστην τιμή των €15.