Ιεροτελεστία Χαλάρωσης: Ειρηνική Πεταλούδα

Ιεροτελεστία Χαλάρωσης: Ειρηνική Πεταλούδα

Βάλτε τέλος στις καθημερινές μάχες για τον ύπνο με μια σύντομη ιεροτελεστία χαλάρωσης που θα το αποφορτίσει σωματικά και συναισθηματικά!

Μετά από μια ημέρα γεμάτη ένταση το παιδί είναι δύσκολο ως εκ θαύματος να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Γι’ αυτό και πολλοί γονείς βιώνουν κάθε βράδυ μια τεράστια πρόκληση, να βάλουν δηλαδή το μικρό τους στο κρεβάτι χωρίς να αντιμετωπίσουν φωνές, κλάματα και παρακάλια.

Μία ρουτίνα ύπνου με αγκαλιές και παραμύθια είναι βοηθητική. Τι θα λέγατε, όμως, εάν σε αυτήν προσθέτατε και μία σύντομη τεχνική χαλάρωσης που προτείνεται από την Melissa Dormoy, ειδική στις τεχνικές βελτίωσηςτης αυτοπεποίθησης, μείωσης του στρες, διαχείρισης πίεσης και θυμού και βελτίωσης του ύπνου;

Η τεχνική χαλάρωσης ονομάζεται «ειρηνική πεταλούδα» και ουσιαστικά είναι ένας τρόπος να το αποφορτίσουμε συναισθηματικά, να το βοηθήσουμε να διαχειριστεί τα αρνητικά συναισθήματα, να ηρεμήσει το σώμα του και να αποκοιμηθεί γαλήνια. Απλά χρησιμοποιήστε απαλή, γλυκιά και ήρεμη φωνή για να του αφηγηθείτε τα παρακάτω, φροντίζοντας να κάνετε παύσεις για να ακολουθεί τις οδηγίες σας.

1) Ξάπλωσε στο κρεβάτι σου, κλείσε τα μάτια και πάρε μια ωραία, βαθειά ανάσα. Νιώσε την κοιλίτσα σου να φουσκώνει σαν μπαλόνι και άφησε τον αέρα να βγει σιγά σιγά. Επανέλαβε 5 φορές. 1-2-3-4-5

2) Το σώμα σου αρχίζει να νιώθει μια βαθειά χαλάρωση καθώς βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο  όμορφο και μαλακό κρεβάτι σου. Τα πόδια σου τώρα είναι βαριά και χαλαρά. Τα χέρια σου το ίδιο. Απολαμβάνεις κάθε λεπτό που το σώμα μου συνεχίζει να χαλαρώνει με κάθε λέξη που λέω.

3)Τώρα καθώς το σώμα σου χαλαρώνει, φαντάσου ότι είσαι μια όμορφη πεταλούδα που φτερουγίζει στον ουρανό. Βλέπεις το όμορφο πράσινο λιβάδι από κάτω σου γεμάτο πολύχρωμα λουλούδια, που σε περιμένουν να τα απολαύσεις. Νιώθεις τον αέρα να χαϊδεύει απαλά τα φτερά σου. Καθώς ο αέρας σε αγγίζει, παρασύρει μακριά όλες τις ανησυχίες και τις έγνοιες που μπορεί να έχεις. Νιώσε πόσο  όμορφο είναι να αισθάνεσαι τέτοια ελευθερία! Το μυαλό σου είναι καθαρό και ήρεμο. Νιώθεις απόλυτη γαλήνη. Είσαι τόσο όμορφος/η καθώς αφήνεις την αληθινή ευτυχία να ακτινοβολεί.

Ο ήλιος ακουμπά το σώμα σου και σε ζεσταίνει. Τα μεγάλα φουσκωτά άσπρα σύννεφα κινούνται αργά στον ουρανό σου θυμίζουν πόση ηρεμία και χαλάρωση μπορείς να νιώσεις κάθε φορά που φέρνεις αυτό στο μυαλό σου. Η γη είναι ένα μωσαϊκό χρωμάτων και εσύ απολαμβάνεις κάθε λεπτό εδώ, τριγυρίζοντας ανέμελα εδώ και εκεί, νιώθοντας χαρά και γαλήνη. Απλώνεις τα φτερά και τα τεντώνεις, και νιώθεις πραγματικά όμορφα. Το σώμα σου είναι χαλαρωμένο και το μυαλό σου ήρεμο. Είσαι έτοιμος για έναν υπέροχο γαλήνιο ύπνο αυτό το βράδυ.

4) Πάρε μια βαθιά ανάσα και άφησε τον αέρα να βγει σιγά σιγά. Όποτε είσαι έτοιμος, τέντωσε το κορμί σου και με καθαρό και ήρεμο πια μυαλό, πες στον εαυτό σου την εξής φράση: «είμαι ήρεμος και γαλήνιος, έτοιμος για μια φανταστική περιπέτεια στη χώρα των ονείρων».

Όνειρα γλυκά!