Επιστροφή στην απόλαυση του μπάνιου

Νήπιο και μπάνιο

Τρόποι για να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει ξανά το μπάνιο

Ενώ το παιδί σας αγαπούσε το μπάνιο όσο ήταν μωρό, μεταβαίνοντας στη νηπιακή ηλικία αντιστέκεται όλο και περισσότερο να μπει στο νερό. Πώς θα αποφύγετε τις διαμάχες και πώς θα κάνετε το μπάνιο ξανά μια απολαυστική διαδικασία;

Μήπως φοβάται;

  • Θυμηθείτε αν πρόσφατα το νερό ήταν παγωμένο ή αν γλίστρησε στη μπανιέρα. Αφήστε το να σας δει ενώ δοκιμάζετε τη θερμοκρασία του νερού και κρατήστε το από το χέρι ενώ μπαίνει στην μπανιέρα. Αγοράστε ειδικό αντιολισθητικό πλαστικό για την μπανιέρα ώστε να μην γλιστράει.
  • Επειδή ένας από τους φόβους του μπορεί να είναι να το παρασύρει το νερό καθώς φεύγει από την μπανιέρα, δείξτε του χρησιμοποιώντας μια κούκλα πως τα βαριά αντικείμενα (όπως και το ίδιο) δεν μπορεί να τα παρασύρει το νερό καθώς αδειάζει η μπανιέρα.
  • Γεμίστε την μπανιέρα μέχρι το νερό να καλύπτει τα ποδαράκια του, αφήστε το να καθίσει και να πλατσουρίσει και ενώ αισθάνεται πιο άνετα προσθέστε και άλλο νερό. Εστιάστε αρχικά στη διασκέδαση. Δεν χρειάζεται να το σαπουνίζετε άλλωστε και να το λούζετε καθημερινά.
  • Προειδοποιήστε το αν πρόκειται να του βρέξετε το κεφαλάκι. Βοηθήστε το να γύρει το κεφαλάκι του προς τα πίσω και προτείνετε να κρατάει ένα βρεγμένο πανί στα μάτια του αν τρομάζει στην ιδέα ότι θα μπει νερό. Ακόμα, εάν το παιδί σας πραγματικά φοβάται μη του μπει σαπουνόνερο στα μάτια, μπορείτε να αγοράσετε ένα καπελάκι λουσίματος.

Μήπως συνδέει το μπάνιο με την ώρα του ύπνου;

Αν συνηθίζετε να κάνετε μπάνιο το μικρό σας πριν κοιμηθεί πιθανόν να το έχει συνδέσει με τη προετοιμασία για τον ύπνο άρα και τον αποχωρισμό από εσάς. Δοκιμάστε να μεταφέρετε το μπάνιο είτε το πρωί είτε το απόγευμα για να μην υπάρχουν … παρεξηγήσεις.

Νήπιο με μοικάναΜήπως το βρίσκει βαρετό;

Βρείτε νέα παιχνίδια για το μπάνιο, όπως πλαστικές φιγούρες που επιπλέουν, παιχνίδια που κάνουν μπουρμπουλήθρες ή πλαστικά δοχεία που μπορεί να γεμίζει και αδειάζει. Επίσης, γιατί δεν δοκιμάζετε το oldtimeclassic παιχνίδι-κομμωτήριο. Βρέξτε τα μαλλιά του, κάντε μπόλικη σαπουνάδα και δοκιμάστε να του αλλάξετε το στυλ με extreme χτενίσματα. Δείξτε του κατόπιν την αντανάκλαση στον καθρέφτη και γελάστε παρέα!

Kapelaki lousimatos cosy corner



Οι προτάσεις μας!

Κρατήστε νερό και σαπούνι μακριά από τα ματάκια του μωρού σας με αυτό το προστατευτικό καπελάκι που μόλις τοποθετηθεί στο μέτωπο του μωρού δημιουργεί ένα στεγανό περιβάλλον. Βρείτε το στο Cosycorner στην τιμή των €16,90.

Papakia mpaniou babycarrots


Έξυπνα και πολύ πρακτικά παπάκια μπάνιου. Γεμίζουν με νερό, επιπλέουν και προσφέρουν ατέλειωτα πλατσουρίσματα και γέλια! Παράλληλα,έχουν ιδανικό σχεδιασμό για να ξεπλένετε με άνεση το κεφαλάκι του. Βρείτε τα στο Babycarrots σε 2 διαφορετικά σετ χρωμάτων στην τιμή των €14,90.

Μπουρνουζοπετσέτα Glamorouskids



Αυτή η μπουρνουζοπετσέτα θα το κάνει να ανυπομονεί για την ώρα του μπάνιου. Είναι κατασκευασμένη από απορροφητικό βαμβάκι για να τυλίγει απαλά το σωματάκι του και έχει σχέδιο δεινοσαύρου! Βρείτε την στο Glamorouskids στην τιμή των €29,95.