Τι θα του κλέψει την προσοχή από το tablet;

Τι θα του κλέψει την προσοχή από το tablet;

Το tablet ή το κινητό σας έχουν γίνει η προέκταση του χεριού του; Προτείνουμε λύσεις για να του αποσπάσετε γρήγορα την προσοχή

Είναι πιο μαγευτικό από κάθε του παιχνίδι, πιο ελκυστικό και από το αγαπημένο του παιδικό στην τηλεόραση και για να το πάρετε από τα χέρια του (γιατί ξέρει να το χειρίζεται ακόμα και αν είναι 3 ετών!) χρειάζεται να επιστρατεύσετε κάθε μικρό και μεγάλο μέσο που μπορεί να κάνει το θαύμα. Φυσικά ο λόγος για το tablet(ή το κινητό σας) με το οποίο έχει αναπτύξει σχέση λατρείας και δύσκολα το ανταγωνίζεται κάποιο άλλο αντικείμενο.

Πριν αρχίσετε να το κυνηγάτε και να απελπίζεστε, εφαρμόστε μερικές ιδέες που είναι πιθανό να του αποσπάσουν την προσοχή από τη μαγική συσκευή γρηγορότερα.

Οτιδήποτε προκαλεί ακαταστασία.Βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας και προσφέρετέ του αυτό που θα το ενθουσιάσει περισσσότερο: οτιδήποτε προκαλεί ακαταστασία, από μπογιές και χαρτιά για κολλάζ μέχρι υλικά μαγειρικής για να φτιάξετε μαζί κουλουράκια.

Παιχνίδια με νερό σε εξωτερικό χώρο. Μερικοί κουβάδες, η κουτάλα από το συρτάρι της κουζίνας σας και δυο τρία πλαστικά ποτήρια υπόσχονται δημιουργικό παιχνίδι στο μπαλκόνι σας με μπόλικο νερό, ειδικά αν του πείτε ότι μπορεί να βάλει και το μαγιό του. Δύσκολο να αντισταθεί!

Ανακηρύξτε το βοηθό σας. Ζητήστε του να γίνει ο βασικός βοηθός σας σε διάφορες δουλειές που έχετε να κάνετε στο σπίτι, από σκούπισμα μέχρι άπλωμα ρούχων. Γενικά του αρέσει η ιδέα να είναι χρήσιμο και φυσικά να σας αποδεικνύει τις δεξιότητές του.

Παίξτε κρυφτό. Το κενό ανάμεσα στις κουρτίνες και την μπαλκονόπορτα, οι χώροι κάτω από το τραπέζι και πίσω από τους καναπέδες θα γίνουν οι τέλειες κρυψώνες όταν του προτείνετε να παίξετε κρυφτό. Επινοήστε και ένα έπαθλο, του τύπου όποιος βρει πιο πολλές φορές τον άλλον θα έχει δώρο ένα μεγάλο αυτοκόλλητο, μια βόλτα στην παιδική χαρά κ.λπ.

Επιστρατεύστε τη φαντασία σας. Φτιάξτε ένα οχυρό στο σαλόνι με μερικά σεντόνια και αρχίστε το παιχνίδι, αρπάξτε το για έναν τρελό χορό στο δωμάτιο υπό τους ήχους ενός αγαπημένου του τραγουδιού και γενικά χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας ώστε να μηχανευτείτε κάτι ιδιαίτερο που δεν συνηθίζετε να κάνετε. Πάνω από όλα φροντίστε η δραστηριότητα που θα έχει το ρόλο να του αποσπάσει την προσοχή να είναι πρωτότυπη και να περιλαμβάνει κίνηση, για να είναι τα αποτελέσματα πιο άμεσα.