Τα πρώτα του γενέθλια

Πρώτο party γενεθλίων

Ιδέες για τα πρώτο του party

Το μωρό σας έγινε κιόλας ενός και είναι ώρα για τα πρώτα του γενέθλια! Αν προετοιμάζεστε για το πρώτο του party ακολουθήστε κάποιες μικρές συμβουλές για να γιορτάσετε με επιτυχία και να ευχαριστηθείτε όλοι την ημέρα των γενεθλίων του.


1.Συμβουλευτείτε το ρολόι. Το party είναι καλό να διαρκέσει από μια έως μιάμιση ώρα, καθώς τα μωρά μπορεί γρήγορα να κουραστούν ή να χάσουν το ενδιαφέρον τους. Προγραμματίστε το party είτε αργά το πρωί είτε αργά το απόγευμα όταν το μωρό σας και τα υπόλοιπα παιδάκια δεν θα είναι κουρασμένα μιας και θα έχουν πιθανότατα κοιμηθεί.

2.Λίγοι καλεσμένοι. Μειώστε τη λίστα των καλεσμένων έτσι ώστε να μην ταλαιπωρήσετε το μωρό σας με την παρουσία αρκετού κόσμου.

3.Ζητήστε βοήθεια. Απαραίτητος βοηθός σας θα είναι κάποιος φίλος ή συγγενής έτσι ώστε να καταφέρετε να φροντίσετε τους καλεσμένους, να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του μωρού και να ευχαριστηθείτε τη μεγάλη ημέρα!Πάρτυ γενεθλίων

4.Μπαλόνια. Αν θέλετε να στολίσετε το χώρο με πολύχρωμα μπαλόνια προτιμήστε τα foil μπαλόνια αντί για latex, καθώς αν σκάσουν μπορεί να είναι επικίνδυνα για παιδάκια κάτω των 8 ετών (δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι όλα τείνουν να βάζουν στο στόμα ό,τι βρουν) αλλά και να τα τρομάξουν.

5.Δημιουργήστε ένα χώρο για παιχνίδι. Δημιουργήστε έναν ασφαλές χώρο για παιχνίδι για τους λιλιπούτειους καλεσμένους με παιχνίδια ασφαλή που ταιριάζουν στην ηλικία τους. Ωστόσο, φροντίστε να έχετε κρύψει τα αγαπημένα του μικρού σας, για να μην έχετε να αντιμετωπίσετε κλάματα και καυγάδες.

6.Περιποίηση. Ρωτήστε τους γονείς αν κάποιο παιδάκι έχει αλλεργία σε κάποιο φαγητό. Ετοιμάστε απλά snacks για τα παιδιά και πιο περιποιημένα για τους ενήλικες. Βέβαια, μπορείτε να αναζητήσετε συνταγές που μπορούν να ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, όπως τα τυροπιτάκια ηλιοτρόπια, πιτσομπουκίτσες, surullitos, chips γλυκοπατάτας […] και φυσικά φραουλένιες μπουκιές cheesecake. Θα τα βρείτε όλα στις «Συνταγές» του parentips.

7.Μην αγχώνεστε. Το μωρό σας δεν θα δώσει και πολύ σημασία ούτε σε πιο μέρος γίνεται το party ούτε αν έχετε καλέσει αρκετούς φίλους ή μόνο την οικογένειά σας. Χαίρεται επειδή απλά βρίσκεται κοντά σας και νιώθει ευχάριστη την ατμόσφαιρα. Τούρτα γενεθλίωνΟπότε έχετε ακόμα μερικά χρόνια για να αρχίσετε να αγχώνεστε αν το θέμα του party ικανοποίησε το παιδί σας ή αν πέρασε καλά με τους φίλους του την ημέρα των γενεθλίων του.

Extra tips:

  • Αν παρόλα αυτά επιθυμείτε να οργανώσετε ένα κανονικό party με τούρτα, ορίστε μια συνταγή για μια τέλεια Τούρτα-Κουκουβάγια.
  • Για να δημιουργήσετε μια όμορφη ατμόσφαιρα για τους μικρούς καλεσμένους, ειδικά αν ανάμεσά τους υπάρχουν κι άλλα νήπια, δοκιμάστε να κάνετε ένα party με συγκεκριμένο θέμα. Μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε ως θέμα τα αεροπλάνα ή τις πεταλούδες. Δημιουργήστε από χαρτί αεροπλανάκια ή πεταλούδες και κολλήστε τα στον τοίχο. Προμηθεύστε τα με κηρομπογιές και ζητήστε τους να ζωγραφίσουν τα ίδια ή να χρωματίσουν πεταλούδες. Αν θέλετε να φτιάξετε και προσκλήσεις φροντίστε αυτές να έχουν τα ανάλογα σχέδια επάνω.