Τα νήπια είναι αξιαγάπητα!

8 πράγματα που αγαπώ στα νήπια

Ποιες είναι οι υπέροχες πλευρές της νηπιακής ηλικίας;

Μπορεί να σας κουράζουν τα ξεσπάσματα, το γεγονός ότι πρέπει να το κυνηγάτε διαρκώς, το ότι πρέπει να ανακαλύπτετε νέα κόλπα για να το βάζετε για ύπνο, για να πλένει τα δόντια του ή για να το πείσετε να φάει λαχανικά και φρούτα, αλλά τελικά είναι τόσο αξιαγάπητο που στο τέλος της ημέρας τα ευχάριστα και συναρπαστικά πράγματα που κάνει έχουν μεγαλύτερη σημασία.

  1. Χαίρεται με τα πάντα και, κυρίως, με τις ιστορίες των βιβλίων. Κοιτάζει την εικονογράφηση, κάνει πως διαβάζει γυρίζοντας τις σελίδες, δείχνει λεξούλες και φαίνεται να απολαμβάνει τον χρόνο που περνάτε μαζί διαβάζοντάς του. Πιθανόν να είναι και η δικής σας αφήγηση, όταν αλλάζετε ύφος και τόνο, που το κάνει να κρέμεται από τα χείλη σας.
  2. Είναι περίεργο για τα πάντα. Είναι σαν να αντικρίζετε και εσείς τον κόσμο για πρώτη φορά μέσα από τα ματάκια του που δείχνουν ενθουσιασμό και περιέργεια για καθετί που συμβαίνει στο περιβάλλον του. Εκείνο σας δείχνει ότι ίσως πρέπει να δίνετε σημασία σε όμορφα, απλά πράγματα που πλέον τα θεωρείτε δεδομένα και εσείς του ανοίγετε παράθυρα τον κόσμο ικανοποιώντας την περιέργειά του.
  3. Διαμορφώνει την προσωπικότητά του. Πριν λίγο καιρό απλά αντέγραφε όσα άκουγε ή εξέφραζε τις ανάγκες του με το κλάμα. Πλέον αρχίζει να διαμορφώνει την προσωπικότητά του, εκφράζοντας τις επιθυμίες του αλλά και όσα δεν του αρέσουν.
  4. Εκφράζει την ανεξαρτησία του. Δεν είναι θαυμάσιο να το βλέπετε να προσπαθεί να κάνει πράγματα από μόνο του, σε μια προσπάθεια να είναι ανεξάρτητο και να παίρνει αποφάσεις; Δεν είναι υπέροχο να το βλέπετε πώς αφομοιώνει μια ιδέα για να την χρησιμοποιήσει στη συνέχεια με τον δικό του τρόπο;
  5. Έχει αίσθηση του χιούμορ. Ειδικεύεται στο να κάνει αστείες γκριμάτσες, γελοίες φωνές και αστείες χορευτικές κινήσεις, δείχνοντας πως έχει αίσθηση του χιούμορ, κάτι που επιβεβαιώνετε από το γέλιο σας όποτε το κοιτάζετε.
  6. Μιμείταιταπάντα.Δοκιμάζει να μιμηθεί το νιαούρισμα της γάτας που συναντήσατε στον δρόμο αλλά και εσάς όταν διαβάζετε ή κάνετε δουλειές. Μοιάζει σαν σφουγγάρι που επιθυμεί να ρουφήξει τα πάντα.
  7. Θέλει να σας μοιάσει. Φοράει τα τακούνια σας, πασαλείβεται με το κραγιόν σας, θηλάζει την κούκλα του, προσπαθεί να μαστορεύσει το αυτοκινητάκι του,  ταΐζει την κούκλα του κοκ.
  8. Δείχνει τόσο τρυφερότητα! Τρέχει και σας αγκαλιάζει, σας φιλάει και σας χαρίζει την αγάπη του απλόχερα.  Τι πιο όμορφο μετά από μια κουραστική ημέρα;!