Όρθιο στην μπανιέρα;

Όρθιο στην μπανιέρα;

Τι να κάνετε αν το μικρό σας που μόλις έμαθε να περπατάει αρνείται να το κάνετε μπάνιο καθιστό

Ενώ μέχρι πρότινος το μικρό σας απολάμβανε να κάθεται στην μπανιέρα του και να παίζει ήρεμο με τα παιχνίδια του καθώς το λούζατε, από τη στιγμή που έμαθε να περπατάει και να συνειδητοποιεί πόσο συναρπαστική είναι αυτή η νέα δεξιότητα αρνείται πεισματικά να καθίσει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όσο προσπαθείτε να το βάλετε καθιστό, τόσο περισσότερο πεισμώνει, με αποτέλεσμα να ξεσπάει σε φωνές και κλάματα και το μπάνιο να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Τι μπορείτε να κάνετε;

Μην το πιέσετε να καθίσει με το ζόρι μιας και αυτό μπορεί να είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να παραμείνει όρθιο, καθώς είναι πιθανόν να παλεύει για να σας ξεφύγει.

Η καλύτερη λύση είναι να το πλένετε ενώ είναι όρθιο, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κάνετε τη διαδικασία όσο πιο ασφαλή γίνεται. 

Αγοράστε ένα ειδικό παιδικό πατάκι για την μπανιέρα του ή κολλήστε στη βάση της αντιολισθητικά αυτοκόλλητα για να μην γλιστράει.

Απομακρύνετε αντικείμενα που είναι κοντά στην μπανιέρα και τα οποία θα αποβούν επικίνδυνα αν το μικρό σας γλιστρήσει και πέσει πάνω τους.

Τυλίξτε με μια πετσέτα ή τοποθετήστε ειδικό κάλυμμα στις βρύσες, ειδικά στη ζεστή για να αποφύγετε εγκαύματα αν σπεύσει να την ανοίξει ξαφνικά.

Φροντίστε να βρίσκεστε διαρκώς κοντά του όσο το κάνετε μπάνιο, όπως πάντα, για αυτό έχετε από πριν μεταφέρει δίπλα σας όσα αντικείμενα χρειάζεστε.

Δώστε του καινούργια παιχνίδια για να παίξει κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή εφοδιάστε το με άδεια δοχεία για να τα γεμίζει με νερό ώστε να του αποσπάσετε την προσοχή.

Έχετε κατά νου ότι αυτή η φάση δεν θα διαρκέσει πάρα πολύ. Το μικρό σας θα συνηθίσει στη νέα του δεξιότητα και πιθανόν να ξαναβρεί κάποιο ενδιαφέρον στο να κάθεται μερικές φορές!