Συχνές διαμάχες στα ραντεβού για παιχνίδι

Συχνές διαμάχες στα ραντεβού για παιχνίδι

Πώς θα λύσετε τις διαμάχες που προκύπτουν ανάμεσα στα παιδιά στο ραντεβού για παιχνίδι;

Τρεις λόγοι που μπορεί να δημιουργήσουν τσακωμούς σε ένα ραντεβού για παιχνίδι είναι όταν τα παιδιά δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους, δεν συμφωνούν ποια δραστηριότητα να ακολουθήσουν και δεν μοιράζονται τα παιχνίδια τους. Μπορεί αυτές οι διαμάχες να δημιουργούν ένταση αλλά αποτελούν και μια ευκαιρία για να διδάξετε στο μικρό σας σημαντικά μαθήματα. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε καταστρώσει ένα σχέδιο εκ των προτέρων ώστε να λύνετε τις διαμάχες που προκύπτουν εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Δείτε παρακάτω πώς θα αντιδράσετε σε καθεμία από τις τρεις περιπτώσεις.

  1. Όταν τα παιδιά δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους.Το αν ένα παιχνίδι θα κυλήσει ήρεμα εξαρτάται πολλές φορές από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Μια καλή αρχή είναι να οργανώνετε ώρες παιχνιδιού με φίλους του μικρού σας, καθώς αυτό μειώνει τις πιθανότητες να τσακωθούν μεταξύ τους. Μην αποφύγετε, όμως, να καλέσετε έναν καινούργιο φίλο απλά για να διατηρήσετε την ηρεμία, καθώς είναι σημαντικό να κοινωνικοποιείται και να γνωρίζει νέα άτομα.

Η λύση.Αν τα παιδιά δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους τότε πρέπει να ανακαλύψετε γρήγορα τον λόγο. Βαριούνται; Ζηλεύουν το ένα το άλλο; Είναι ευθύνη του γονιού που καλεί τα παιδιά στο σπίτι να δημιουργήσει ένα ευχάριστο περιβάλλον. Είναι σημαντικό επίσης και να προσέχετε τα παιδιά αλλά και να συμμετέχετε κατά κάποιον τρόπο στο παιχνίδι.  

 

  1. Δεν συμφωνούν στο ποια δραστηριότητα θα ακολουθήσουν.Αυτό συμβαίνει συχνά όταν το παιδί σας θέλει να μοιραστεί ένα παιχνίδι, ενώ τα άλλο παιδάκι φέρνει το δικό του. Ή όταν το ένα παιδί θέλει να παίξει έξω και το άλλο προτιμά να μείνει μέσα.

Η λύση.Φροντίστε ώστε τα παιδιά να παίξουν από λίγο με όλα τα παιχνίδια έτσι ώστε να μείνουν όλα ευχαριστημένα. Πείτε τους «ας παίξουμε για λίγο στο σαλόνι και σε μισή ώρα θα βγούμε όλοι μαζί στον κήπο».

 Depositphotos 15438771_s

  1. Κάποιο ή όλα τα παιδιά δεν θέλουν να μοιραστούν τα παιχνίδια. Το μοίρασμα δεν είναι πάντα εύκολο για τα παιδιά. Είναι, άλλωστε, γνωστό πως τα παιδιά δένονται με τα αντικείμενα που τους δίνουν χαρά και δεν επιθυμούν να τα αποχωρίζονται.

Η λύση. Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίζετε σε όλα τα παιδιά ότι είναι σημαντικό να μοιράζονται τα παιχνίδια τους. Προτρέψτε το παιδάκι που δεν θέλει να μοιραστεί το παιχνίδι του να παίξει για μερικά ακόμη λεπτά και έπειτα να δώσει και στο διπλανό του την ευκαιρία να χαρεί παίζοντας μαζί του. Παρότι τα νήπια είναι δύσκολο να ταυτιστούν συναισθηματικά με κάποιον τρίτο, ρωτήστε το παιδάκι πως θα ένιωθε εάν οι φίλοι του δεν τον άφηναν να παίξει με τα παιχνίδια του.

Περισσότερα tips στο άρθρο: «Mάθετε το παιδί σας να μοιράζεται».