Πώς να διαβάσετε σε ένα αεικίνητο παιδί

Πώς να διαβάσετε σε ένα αεικίνητο παιδί

Πως θα διαβάσετε σε ένα παιδί που αρνείται να μείνει ακίνητο και να ακούσει μια ιστορία;

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη που επιφυλάσσουν τα βιβλία για τα παιδιά μας. Εκατοντάδες έρευνες έχουν ασχοληθεί με το θέμα και έχουν καταδείξει τα πλεονεκτήματα για την αισθητηριακή, εγκεφαλική και νοητική τους ανάπτυξη, την ανάπτυξη του δεσμού και της επικοινωνίας μεταξύ παιδιού και γονέα, την καλλιέργεια της φαντασίας, την προώθηση της μάθησης κοκ. Τι γίνεται, όμως, εάν το παιδί απλά δεν θέλει να κάτσει και να ακούσει την ιστορία που θέλετε να του διηγηθείτε;

Εάν έχετε να κάνετε με ένα αεικίνητο νήπιο, που μετά από λίγα λεπτά στην ποδιά σας αρχίζει να κουνιέται, να χτυπάει τις σελίδες και να προσπαθεί να δραπετεύσει, τότε τα ακόλουθα tipsίσως σας βοηθήσουν.

1) Διαβάστε του καθώς κάθεται στο πάτωμα και παίζει. Μπορεί να μην εμπλέκεται εντελώς στην διαδικασία αλλά μια στο τόσο θα σας πλησιάζει για να δει τις σελίδες ή θα σταματάει ό,τι κάνει για να ακούσει εάν κάτι του τραβήξει το ενδιαφέρον.

2) Διαβάστε του όταν πρέπει εκ των πραγμάτων να παραμείνει κάπου για αρκετή ώρα, όπως όταν μουλιάζει παίζοντας στην μπανιέρα, όταν κάθεται στο καρεκλάκι του και ζωγραφίζει ή τρώει πρωινό ή όταν κάθεται στο γιογιό.

3) Διαβάστε τα πάντα, από συνταγές μαγειρικής που πρόκειται να ετοιμάσετε μέχρι την περίληψη της ταινίας που θα βάλετε να δείτε.

4) Αφήστε κάποιον άλλο να διαβάσει για εσάς. Μπορείτε να προμηθευτείτε audiobooksή να βρείτε onlineηχογραφημένα παραμύθια και να τα ακούτε μαζί καθώς το ετοιμάζετε για ύπνο (του βάζετε τις πιτζάμες, του βουρτσίζετε τα μαλλιά, του τρίβετε την πλάτη κοκ.).