Μεσημεριανός ύπνος με διάρκεια

Μεσημεριανός ύπνος: Κάντε τον να διαρκεί!

Tips για να βοηθήσετε το μικρό σας να κοιμάται περισσότερο

Θεωρείτε πως το μικρό σας κοιμάται λίγο και θέλετε να το βοηθήστε να παραμένει στο κρεβάτι του για περισσότερο χρόνο όταν πέφτει για τον ημερήσιο υπνάκο του; Αν το μικρό σας έχει ξεκουραστεί, ακόμα και να ξυπνάει νωρίτερα από ότι υπολογίζατε, δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα. Αν το μικρό σας ξυπνάει νωρίτερα για άλλο λόγο, ακολουθήστε μερικές συμβουλές για να παραμένει στο κρεβατάκι του.


Γνωρίστε τις συνήθειες ύπνου του μικρού σας. Αν το βάλετε για ύπνο πριν να είναι έτοιμο τότε είναι πιθανόν να κοιμηθεί πολύ λίγο. Αν το βάλετε πολύ αργά, ενδέχεται να μην κοιμηθεί καλά γιατί θα είναι πολύ κουρασμένο. Κάθε νήπιο έχει διαφορετικές συνήθειες στον ύπνο. Τα περισσότερα νήπια κοιμούνται από μια ώρα το πρωί και το απόγευμα και αργότερα προτιμούν τον απογευματινό ύπνο που είναι μεγαλύτερος σε διάρκεια. Κάποια μπορεί να μην κοιμούνται καθόλου κατά τη διάρκεια της ημέρας και να πέφτουν στο κρεβάτι νωρίτερα το βράδυ. Δοκιμάστε ποιο σχέδιο ταιριάζει καλύτερα στο μικρό σας και φροντίστε να παραμείνετε πιστοί σε αυτό.

Αναθεωρήστε τις συνήθειες σας γύρω από τον ημερήσιο ύπνο. Κάποια νήπια που ξυπνούν νωρίτερα από το αναμενόμενο, πιθανόν να χρειαστούν λίγη ενθάρρυνση για να πέσουν ξανά για ύπνο, όπως ένα ελαφρό χάδι στην πλάτη. Αν το μικρό σας ξυπνάει με γκρίνια και παραμένει ξύπνιο, πιθανόν να μην ξέρει τον τρόπο για να αποκοιμηθεί ξανά από μόνο του. Σκεφτείτε με ποιους τρόπους το βοηθάτε να κοιμηθεί, όπως να το λικνίζετε, να το αφήνετε να γλαρώνει στα χέρια σας. Βοηθήστε το να βρει τρόπους να ηρεμεί το ίδιο τον εαυτό του προκειμένου να κοιμηθεί.Μεσημεριανός υπνάκος

Βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας κοιμάται σε ήσυχο, σκοτεινό, άνετο και δροσερό χώρο. Αν κοιμάται στον καναπέ του σαλονιού είναι πιο πιθανό να κοιμηθεί λιγότερο από ότι στο δωμάτιό του με κλειστό το παράθυρο. Σε γενικές γραμμές τα παιδιά κοιμούνται καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας στον ίδιο χώρο που κοιμούνται και το βράδυ.

Αντικαταστήστε τους δύο υπνάκους με έναν. Αν «κόψετε» τον πρωινό υπνάκο και αφήσετε μόνο τον απογευματινό τότε ο δεύτερος είναι πιο πιθανό να διαρκεί περισσότερο. Η μετάβαση από τους δύο στον έναν ύπνο γίνεται συνήθως από τους 12 μέχρι τους 18 μήνες.

Διαβάστε ακόμα το «Είναι έτοιμο να εγκαταλείψει τον μεσημεριανό του υπνάκο;»