Ιδανικά ρούχα για την εξάσκηση στο γιογιό

Ιδανικά ρούχα για την εξάσκηση στο γιογιό

Πώς να ντύσετε το νήπιο την περίοδο που μαθαίνει να χρησιμοποιεί το γιογιό

Μπορεί τα ρούχα να βάλουν «τρικλοποδιές» ή αντιστρόφως να βοηθήσουν στην εξάσκηση για τη χρήσης του γιογιό; Ναι, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα νήπιο που προσπαθεί να επικεντρωθεί στα σημάδια που του στέλνει το σώμα του για να επισκεφθεί την τουαλέτα, ίσως δυσκολευτεί να ξεκουμπώσει το παντελόνι ή να ανοίξει το φερμουάρ από το σορτς του. Η κατάλληλη ενδυμασία είναι κομβική για την επιτυχία της χρήσης του γιογιό. Για αυτό και σας παρουσιάζουμε το σημαντικότερα tips που αφορούν στην γκαρνταρόμπα του την περίοδο της εξάσκησης.

Αποφύγετε τα κουμπιά. Ακόμα και αν έχει μάθει να κουμπώνει, να ξεκουμπώνει ή να ανοιγοκλείνει το φερμουάρ στα παντελόνια ή στα φορέματά του, η περίοδος εκμάθησης του γιογιό δεν είναι κατάλληλη για τις παραπάνω ασχολίες. Φανταστείτε να προσπαθεί να ξεκουμπώσει τα κουμπιά την ίδια στιγμή που πρέπει να καθίσει στο γιογιό! Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να αποφύγετε το ατύχημα;

Ναι στην ευελιξία. Αποφύγετε τα κορμάκια και αντικαταστήστε τα με παντελονάκια και μπλουζάκια. Επενδύστε σε παντελόνια και σορτς με λάστιχα που μπορούν να κατέβουν και να ανέβουν εύκολα. Οι φόρμες είναι ιδανικές αλλά μπορείτε να βρείτε και τζιν παντελόνια με λάστιχο στη μέση.

Φούστες για τα κορίτσια. Για τα κοριτσάκια οι φούστες και τα φορέματα είναι η κατάλληλη ενδυμασία για την περίοδο εξάσκησης της χρήσης του γιογιό. Μια φούστα είναι βολική και κατά την περίοδο του χειμώνα αν συνδυαστεί με ένα κολάν ή καλσόν που απομακρύνετε εύκολα.

bili kislany

Χωρίς παπούτσια. Κάποια νήπια προτιμούν να χρησιμοποιούν το γιογιό χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και κάτω. Για αυτό και όταν είστε σπίτι φροντίστε να μην του φοράτε παπούτσια ώστε να αφαιρέσει όλο το παντελόνι του αν θέλει.  

Άνετα εσώρουχα. Τώρα που οι πάνες είναι παρελθόν, θα χρειαστείτε να εφοδιαστείτε με άνετα εσώρουχα. Φροντίστε να είναι βαμβακερά 100% και στο νούμερό του, δηλαδή ούτε πολύ στενά ούτε πολύ φαρδιά, ειδικά γύρω από τη μέση. Κάποια εσώρουχα για την περίοδο εξάσκησης έχουν ενισχυμένο καβάλο για ατυχήματα, που ενδέχεται όμως να ενοχλεί ορισμένα νήπια. Όσον αφορά στα χρώματα, το λευκό είναι ιδανικό γιατί οι λεκέδες από πιθανά ατυχήματα απομακρύνεται εύκολα, αλλά τα χρωματιστά εσώρουχα ή εκείνα με σχέδια είναι σίγουρα πιο ελκυστικά για το παιδί σας. Αν του επιτρέψετε να τα επιλέξει την ημέρα των αγορών θα δει με πιο θετική ματιά την περίοδο της εξάσκησης.    

Απομακρύνετε τα ρούχα. Τώρα που είναι καλοκαιράκι, επιτρέψτε στο μικρό σας να κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι γυμνό. Έτσι εύκολα και γρήγορα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το γιογιό χωρίς να έχει προηγηθεί η διαδικασία «βγάζω το παντελόνι, κατεβάζω το εσώρουχο κ.λπ.», αφήστε που σε ένα πιθανό ατύχημα θα καταλάβει πιο εύκολα τι είναι αυτό που μόλις συνέβη και δεν έπρεπε να συμβεί.