Γιόγκα για καλύτερη συμπεριφορά

Γιόγκα για καλύτερη συμπεριφορά

Αποφύγετε τα ξεσπάσματα και ηρεμήστε το μικρό σας με ασκήσεις γιόγκα

Διαρκώς αναζητάτε τρόπους για να βοηθήσετε το μικρό σας να μετριάσει τα ξεσπάσματα, να ηρεμήσει πριν τον ύπνο και να εκτονώσει την ενέργειά του. Έχετε δοκιμάσει να κάνετε μαζί του γιόγκα; Δοκιμάστε συγκεκριμένες στάσεις ιδανικές για τις δύσκολες περιστάσεις!   

Για αποφυγή ξεσπασμάτων

Σαν γαϊδουράκι. Η εν λόγω στάση προκαλεί γέλιο, βοηθώντας το μικρό σας να ξεχάσει την δυσφορία του. Γονατίστε στα τέσσερα με τα πόδια σας λίγο πιο ανοιχτά από τη λεκάνη, τα χέρια σας στην ίδια απόσταση με τους ώμους σας λίγο πιο μπροστά από το ύψος τους και ανασηκώστε τους γλουτούς τεντώνοντας τα πόδια. Στη συνέχεια σηκώστε το ένα πόδι, μετρώντας μέχρι το 3 και έπειτα κατεβάστε το και επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

Δέντρο που χοροπηδάει. Σταθείτε όρθιοι αντικριστά με το μικρό σας. Λυγίστε το δεξί σας πόδι και τοποθετήστε το πέλμα σας στο εσωτερικό του αριστερού ποδιού κρατώντας το παιδί σας από τα χέρια. Ζητήστε στο παιδί σας να τοποθετήσει το αριστερό πέλμα στο δεξί του πόδι. Λυγίστε λίγο τα γόνατα και πηδήξτε ώστε να επιστρέψετε στην αρχική σας θέση. Επαναλάβετε, αλλάζοντας πόδια για 10 – 30 δευτερόλεπτα.

Για ήρεμο ύπνο

Πεταλούδα. Οι ασκήσεις stretching και οι βαθιές αναπνοές χαλαρώνουν τους μύες και βοηθούν το παιδί να ηρεμήσει στο τέλος της ημέρας. Καθίστε και ενώστε τα πέλματά σας ώστε να δημιουργούν σχήμα διαμαντιού. Στηριχθείτε στα χέρια σας, τοποθετώντας τα ελαφρώς πίσω από την πλάτη με τα δάχτυλα να δείχνουν από την αντίθετη πλευρά του σώματός σας. Ξαπλώστε ελαφρά προς τα πίσω, ανασηκώστε το στήθος σας και ρίξτε το κεφάλι προς τα πίσω. Κάντε βαθιές εισπνοές και εκπνοές και παραμείνετε στη στάση για 15-30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 3 φορές.

Πεφταστέρι. Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά από την απόσταση των ώμων, σκύψτε και ακουμπήστε τις παλάμες σας όσο πιο κοντά μπορείτε στα πέλματά σας. Ανασηκώστε το δεξί σας χέρι προς την οροφή του δωματίου και κοιτάξτε ευθεία ή προς τα πάνω και παραμείνετε εκεί μετρώντας μέχρι το 5. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και αλλάξτε πλευρά.

Για εκτόνωση ενέργειας

Φιλί στο γόνατο. Καθίστε με τεντωμένο το ένα πόδι και το άλλο λυγισμένο με το πέλμα να εφάπτεται στο τεντωμένο πόδι. Σκύψτε προς το λυγισμένο πόδι, σαν να θέλετε να φιλήσετε το γόνατο (για μεγαλύτερη ευκολία λυγίστε λίγο το τεντωμένο πόδι). Επαναλάβετε 3 φορές πριν αλλάξετε πόδι.

Αστέρι. Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά από την απόσταση των ώμων σας. Ανοίξτε τα χέρια σας στο πλάι με τις παλάμες να κοιτούν προς το έδαφος και ρίχνοντας το βάρος στο δεξί σας πόδι ανασηκώστε στο πλάι το αριστερό. Κινηθείτε (σαν να κάνετε τραμπάλα) από πλευρά σε πλευρά.