Το κατάλληλο στρώμα

Το κατάλληλο στρώμα

Πώς να επιλέξετε το στρωματάκι της κούνιας του.

Έχει έρθει η ώρα να επιλέξετε στρώμα για την κούνια του και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, τι να προσέξετε, ποια χαρακτηριστικά να αναζητήσετε. Μην ανησυχείτε! Έχουμε τις συμβουλές εκείνες που χρειάζεστε για να κάνει το μωράκι σας όνειρα γλυκά και ύπνο ξεκούραστο.

  • Το κατάλληλο μέγεθος είναι αυτό που ταιριάζει ακριβώς με το μέγεθος της κούνιας. Αυτό, όμως, δεν είναι πάντα εφικτό. Μετρήστε το έπιπλο που έχετε επιλέξει και βρείτε ένα στρώμα κοντά στα μέτρα αυτά. Προσοχή, όμως! Το κενό μεταξύ στρώματος και κούνιας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 εκατοστά. Εάν αυτό συμβεί, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να παγιδευτούν τα χεράκια και τα ποδαράκια του.
  • Το κατάλληλο στρώμαΤο στρωματάκι πρέπει να είναι καινούργιο και απόλυτα καθαρό. Η επιφάνειά του θα πρέπει να είναι επίπεδη, σταθερή και σκληρή, χωρίς γούβες ή καμπύλες, ώστε να προσφέρει στο μωρό σας την μέγιστη δυνατή άνεση. Αναζητήστε, με άλλα λόγια, ένα στρώμα με άψογη ελαστικότητα.
  • Για τη άνεσή σας, βεβαιωθείτε πως το στρώμα που επιλέξατε διαθέτει κάλυμμα αφαιρούμενο και πλενόμενο (ιδανικά στο πλυντήριο).
  • Τέλος, τσεκάρετε πως τόσο το στρώμα όσο και η κούνια τηρούν τα τρέχοντα στάνταρ ασφάλειας, δεν έχουν ανακληθεί, δεν είναι χαλασμένα, ελαφρώς μεταχειρισμένα ή να τους λείπουν τμήματα.

SOS Tip: Μόλις φτάσετε σπίτι με το καινούργιο του στρώμα, τοποθετήστε το μέσα στην κούνια χωρίς να αφαιρέσετε τα πλαστικά της συσκευασίας. Τα περισσότερα καταστήματα δεν δέχονται να αλλάξουν ένα προϊόν που έχει ήδη ανοιχτεί.