Σχέδια ύπνου για το πρόωρο μωρό σας

Σχέδια ύπνου για το πρόωρο μωρό σας

Πώς θα προετοιμάσετε και θα βάλετε το πρόωρα γεννημένο μωράκι σας για ύπνο τους πρώτους μήνες

Το πρόωρα γεννημένο μωρό σας θα έχει αρχικά κάποιες διαφορές στις συνήθειες του ύπνου σε σχέση με ένα μωρό που γεννήθηκε μετά από 9 μήνες κύησης. Η βασική διαφορά είναι ότι ενώ ένα «κανονικό» μωρό από τους 4 μήνες και μετά θα μπορεί να κοιμάται 6 με 8 ώρες το βράδυ, ένα πρόωρο μωρό δεν θα κατορθώσει κάτι τέτοιο παρά στο διάστημα 6 με 8 μηνών.


  • Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου φροντίστε να παίζετε έντονα με το μωρό σας την ημέρα και να το ταΐζετε ήσυχα το βράδυ με καθόλου ή πολύ ελαφρύ φωτισμό. Έτσι θα το βοηθήσετε να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας αλλά και πιθανόν να κατορθώσετε και εσείς να κοιμάστε περισσότερες ώρες.
  • Φυσικά και εδώ θα χρειαστεί να εφαρμόσετε ένα καθημερινό πλάνο για να προετοιμάσετε το μωρό σας για τον ύπνο. Με τον καιρό θα αρχίσει να αναπτύσσει την ικανότητα να καθησυχάζει μόνο του τον εαυτό του, συνεπώς θα πρέπει να του επιτρέπετε να αποκοιμιέται από μόνο του.
  • Βοηθήστε το να ησυχάσει βάζοντας να παίζει απαλή μουσική ή τοποθετώντας στο δωμάτιό του ένα ρολόι τοίχου που ακούγεται ο ήχος του δείκτη τις πρώτες εβδομάδες.

Περισσότερα tips για την καθημερινή του φροντίδα διαβάστε στο άρθρο «Έφτασες νωρίς… ».