Έτοιμο για νάνι!

Έτοιμο για νάνι!

Βάλτε για ύπνο το μωρό σας και όνειρα γλυκά

Το κλειδί για να κοιμάται εύκολα το μωράκι σας κάθε βράδυ είναι να καθιερώσετε καθημερινές συνήθειες που σχετίζονται με τον ύπνο. Με τον τρόπο αυτό το σώμα του θα αποκτήσει μνήμες και θα μπαίνει αυτόματα σε φάση ύπνου. Εάν δεν έχετε βρει ακόμα την δική σας ρουτίνα, δείτε τα βήματα που εμείς σας προτείνουμε!


  • Προσπαθείτε να βάζετε το μωρό σας για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ. Φυσικά και θα υπάρξουν στιγμές που αυτό δεν είναι δυνατό αλλά προσπαθήστε αυτές οι στιγμές να είναι σπάνιες. Αποφύγετε, γενικά να βάζετε το μωρό σας για ύπνο όταν είναι υπερβολικά κουρασμένο καθώς προβλέπεται να περάσετε τη μισή νύχτα οικογενειακώς ξάγρυπνοι. Διαβάστε περισσότερα στο «Πολύ κουρασμένο για να κοιμηθεί; Κι όμως!».Μωρό που κοιμάται
  • Δημιουργήστε ένα ήρεμο περιβάλλον. Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι ένας χώρος που να προωθεί τον ύπνο. Ελέγξτε την θερμοκρασία, χαμηλώστε τον φωτισμό και βάλτε απαλή μουσική ειδική για νανούρισμα. Για τα πολύ μικρά σε ηλικία μωρά η ησυχία δεν είναι απαραίτητη, μιας και έχουν συνηθίσει να κοιμούνται με θορύβους. Όσο μεγαλώνει, όμως, το μωρό και όσο πιο κοινωνικό γίνεται, είναι καλό την ώρα του ύπνου να επικρατεί ησυχία, μιας και πολλά μωρά δεν θέλουν να κοιμηθούν εάν νιώθουν ότι… κάτι γίνεται και το χάνουν.
  • Δοκιμάστε πριν βάλετε το μωρό σας στην κούνια του να το κάνετε μπάνιο και να του διαβάσετε ένα βιβλίο ή να του διηγηθείτε ένα παραμύθι. Μπορείτε πριν το ντύσετε και μετά το μπάνιο να του κάνετε και ένα ελαφρό μασάζ για να το χαλαρώσετε ακόμα περισσότερο.
  • Ντύστε το σωστά. Δεν πρέπει ούτε να το ντύσετε πολύ βαριά αλλά ούτε και πολύ ελαφριά καθώς δεν θα μπορεί να κοιμηθεί αν ζεσταίνεται ή κρυώνει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Διατηρήστε μια άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο και ντύστε το με ελαφρά ρούχα. Αν πιστεύετε ότι θα κρυώσει τυλίξτε το με ένα σεντονάκι. Επίσης, μια πολλή καλή λύση για μια άνετη θερμοκρασία ύπνου είναι ο υπνόσακος. Δείτε περισσότερα εδώ.
  • Αν λικνίζετε το μωρό σας μέχρι να κοιμηθεί κάθε βράδυ, θα πρέπει να κάνετε το ίδιο κάθε φορά που ξυπνάει μέσα στη νύχτα. Για αυτό είναι καλύτερο να βάζετε το μικρό σας στην κούνια του ενώ είναι ακόμα ξύπνιο. Εάν το κοιμίζετε με λίκνισμα
  • Θυμηθείτε να βάζετε πάντα το μωρό σας να κοιμάται ανάσκελα για να αποφύγετε τον κίνδυνο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Δείτε κι άλλους τρόπους να το προστατεύσετε στο άρθρο μας «Για όνειρα γλυκά και ασφαλή».

Δείτε ακόμα :