Πως θα κοιμούνται τα δίδυμα ταυτόχρονα;

Πως θα κοιμούνται τα δίδυμα ταυτόχρονα;

Πώς θα εξασφαλίσετε ήρεμο ύπνο για τα δίδυμα

Ο ύπνος και οι συνήθειες πριν από αυτόν είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσετε ειδικά αν έχετε δίδυμα. Το ιδανικό θα ήταν να μάθετε τα δίδυμα να κοιμούνται τις ίδιες ώρες και να αποκτήσουν τις ίδιες συνήθειες πριν τον ύπνο για να έχετε χρόνο και εσείς να ξεκουράζεστε. Για να το κατορθώσετε αυτό ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Πρώτα ταΐστε τα. Το κλειδί για να χτίσετε μια επιτυχημένη ρουτίνα του ύπνου για τα δίδυμα είναι να τα ταΐσετε πριν τον ύπνο. Αφού τους βάλετε τα κορμάκια τους για τον ύπνο αφήστε τα να παίξουν μαζί στην κούνια τους μέχρι να αποκοιμηθούν.

Αφήστε τα να μοιραστούν την κούνια τους.Μέχρι να μάθουν να ρολάρουν μπορείτε νατα βάλετε  στην ίδια κούνια για ύπνο. Μετά τους 2 με 4 μήνες που θα μάθουν να γυρνούν μόνα τους το σώμα τους, χωρίστε τα για να μην διακινδυνεύσετε να πλακώσει το ένα το άλλο.

Βάλτε τα να πάρουν μαζί τον υπνάκο τους.Βάλτε τα μαζί στην κούνια για να πάρουν τον υπνάκο τους ακόμα και αν το ένα χρειάζεται περισσότερο χρόνο μέχρι να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί. Σε λίγο καιρό θα κοιμούνται και τα δύο μαζί τον ίδιο χρόνο.

Ξυπνήστε το ένα μωρό που κοιμάται, αν το άλλο είναι έτοιμο να φάει. Έτσι θα συνηθίσουν να πεινάνε ταυτόχρονα κι έτσι να τα ταΐζετε την ίδια ώρα το βράδυ. Αν ωστόσο θηλάζετε τα μωρά σας κατά βούληση, προετοιμαστείτε να ξυπνάτε περισσότερες φορές τα βράδια ή το ένα μωρό να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποκοιμηθεί.

Δημιουργήστε μια σταθερή ρουτίνα για να βοηθήσετε τα δίδυμα να κοιμηθούν. Αν το ένα μωρό δεν είναι έτοιμο για ύπνο πιθανόν να μην αφήνει και το αδερφάκι του να κοιμηθεί. Φροντίστε να καθιερώσετε μια σταθερή, επαναλαμβανόμενη ρουτίνα πριν τον ύπνο ώστε να στείλετε το σήμα στα μικρά σας ότι ήρθε η ώρα να αποκοιμηθούν.     

Μην έχετε υψηλές προσδοκίες.Μην περιμένετε ότι και τα δύο μωρά θα κοιμούνται χωρίς διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αν το ένα από τα δίδυμα έχει μικρότερο βάρος από το αδερφάκι του πιθανόν να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να μάθει να κοιμάται απερίσπαστα. Έχετε μικρότερους στόχους όπως να τα ταΐζετε 3 φορές αντί για 4 μέσα στη νύχτα ή να κοιμούνται για τουλάχιστον 4 ώρες συνεχόμενα.  

Χωρίστε τα. Αν ένα από τα δύο δίδυμα είναι έτοιμο να κοιμάται όλη τη νύχτα, βάλτε το να κοιμηθεί σε διαφορετικό δωμάτιο από το αδερφάκι του γιατί αν το τελευταίο ξυπνάει πιθανόν να ταράζει τον ύπνο του άλλου.