Διαλέξτε χρώμα για το δωμάτιό του

Διαλέξτε χρώμα για το δωμάτιό του

Με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χρώματος επιλέξτε το κατάλληλο για το δωμάτιό του

Προσπαθείτε να επιλέξετε χρώμα για το υπνοδωμάτιο του μικρού σας ή για το δωμάτιο που παίζει αλλά βρίσκεστε σε δίλημμα; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Το κάθε χρώμα έχει τον δικό του «χαρακτήρα» και είναι ιδανικό για διαφορετικές περιστάσεις. Άλλο χρώμα, λόγου χάρη, έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και άλλο «μεταδίδει» ενέργεια και κέφι για δημιουργία.  

Μπλε. Το μπλε δεν είναι χρώμα μόνο για τα αγοράκια! Λέγεται ότι βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά επειδή οι σκούρες αποχρώσεις και το μπλε του ναυτικού είναι κρύα χρώματα, προτιμήστε την απαλότητα που χαρακτηρίζει το γαλάζιο του ουρανού.

Πορτοκαλί. Πρόκειται για ένα χρώμα ζωντανό που αναζωογονεί και «γεμίζει» ενέργεια τον χώρο. Συνδυάστε το με διακοσμητικά και πίνακες σε ζωηρά χρώματα ή επιλέξτε πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως το κοραλλί, για τον έναν τοίχο, για να υπάρχει ισορροπία.

Πράσινο. Ηρεμεί, μειώνει το στρες, είναι ευχάριστο, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ανανέωσης και βοηθάει ακόμα και ένα μωρό που πάσχει από κολικούς να χαλαρώσει. Είναι το ιδανικό χρώμα για το υπνοδωμάτιο του μικρού σας, κυρίως σε απαλές αποχρώσεις.

Μωβ. Ενθαρρύνει την δημιουργικότητα και τις καλλιτεχνικές τάσεις ενώ έχει ηρεμιστικές ιδιότητες.

Κόκκινο. Πρόκειται για ένα ζωντανό χρώμα γεμάτο ενέργεια. Ωστόσο επειδή αυξάνει τον καρδιακό σφυγμό είναι ιδανικό χρώμα για ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται για χώρο παιχνιδιού και όχι για τον ύπνο.

Κίτρινο. Είναι φωτεινό και ζεστό αλλά δώστε προσοχή στους πιο φωτεινούς τόνους καθώς αυξάνουν το άγχος. Προτιμήστε μια ήπια και γλυκιά απόχρωση του κίτρινου.