Μύθοι γύρω από τον ύπνο του μωρού σας

Μύθοι γύρω από τον ύπνο του μωρού σας

Ανακαλύψτε τις αλήθειες πίσω από τους 4 μύθους για τον ύπνο του μωρού σας

Βομβαρδίζεστε από συμβουλές που σας δίνουν φίλοι και συγγενείς για το πώς και πότε πρέπει να κοιμάται το μωρό σας; Δείτε την αλήθεια που κρύβεται πίσω από 4 μύθους για τον ύπνο.

  1. Η κατάλληλη θέση

Μύθος: Είναι καλό να βάζεις το μωρό να κοιμάται στο πλάι.

Η αλήθεια: Στην πραγματικότητα για να αποφύγετε το ρίσκο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου είναι καλύτερο να βάζετε το μωρό σας να κοιμάται ανάσκελα και όχι μπρούμυτα ή στο πλάι.

  1. Έλεγχος του ύπνου

Μύθος: μπορείτε να ελέγξετε πότε και πόσο πολύ θα κοιμάται το νεογέννητο μωρό σας.

Η αλήθεια: Τα νεογέννητα μωράκια κοιμούνται συνεχώς και ξυπνούν όταν πεινάνε, όταν έχει λερωθεί η πάνα τους ή αν για κάποιο λόγο αναστατωθούν. Ακόμα και αν προσπαθήσετε να καθιερώσετε ένα πρόγραμμα για το μωρό σας, δεν θα τα καταφέρετε όσο είναι ακόμα πολύ μικρό. Συνεπώς φροντίστε να ακολουθείτε τις ανάγκες του.

  1. Φάσκιωμα

Μύθος: Το φάσκιωμα είναι μια παρωχημένη μέθοδος για την ανακούφιση ενός ανήσυχου μωρού.

Η αλήθεια: Το φάσκιωμα όταν γίνεται σωστά μπορεί να είναι μια αποτελεσματική τεχνική που θα ηρεμήσει το νεογέννητο μωρό σας. Η θέση του μωρού είναι σημαντική για αυτό και χρειάζεται να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή κάποιον που έχει εμπειρία για να φασκιώσετε το μωρό σας σωστά. Διαβάστε ακόμα «Πώς να φασκιώσετε το μωρό σας».Υπνάκος στο αυτοκίνητο

  1. Υπνάκος

Μύθος: Ο ύπνος στο αυτοκίνητο ή στο καρότσι δεν μετράει.

Η αλήθεια: Αν το μωρό σας κοιμάται βαθιά, τότε ο υπνάκος υπολογίζεται.

Τα παιδιά είναι πολύ ευπροσάρμοστα όσον αφορά στο μέρος που θα κοιμηθούν. Οπότε αν το μωρό σας μπορεί να κοιμηθεί οπουδήποτε αλλού εκτός από το πορτ μπεμπέ ή την κούνια του, δεν υπάρχει λόγος να το μεταφέρετε εκεί.