Χαλαρές καλοκαιρινές αποδράσεις

Καλοκαιρινές διακοπές

9 tips για χαλαρές διακοπές με το μικρό σας.

Το καλοκαίρι έφτασε και οι διακοπές είναι προ των πυλών! Για να χαλαρώσετε, όμως, και για να περάσετε αξέχαστες οικογενειακές στιγμές, εξασφαλίστε από πριν ότι όλα θα κυλήσουν ρολόι. Ακολουθήστε μερικά απλά tips για το πώς θα προετοιμαστείτε πριν φύγετε αλλά και για όσα θα πρέπει να κάνετε όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

  1. Επιλέξτε προορισμούς φιλικούς για παιδιά. Σε περίπτωση που κλείσετε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, φροντίστε να ενημερωθείτε κατά πόσο είναι ασφαλή τα δωμάτια για μικρά παιδιά, αν διαθέτουν κούνια και αν έχετε δυνατότητα να μαγειρέψετε.
  2. Τσεκάρετε διπλά. Φροντίστε να έχετε κανονίσει από πριν οτιδήποτε χρειαστείτε όταν ταξιδεύετε μαζί με το μωρό σας. Μια εβδομάδα πριν τσεκάρετε ξανά αν είναι όλα εντάξει, από εισιτήρια και δωμάτια μέχρι ειδικό εξοπλισμό που έχετε ζητήσει για να μην βρεθείτε τελευταία στιγμή προ εκπλήξεων.
  3. Φτιάξτε λίστα. Για να μην ξεχάσετε κάτι σημαντικό για το μικρό σας, φτιάξτε μια λίστα με όσα θα χρειαστείτε. Καλοκαιρινές διακοπές
  4. Φροντίστε να μη μεταφέρετε πολύ βάρος. Προσπαθήστε να προμηθευτείτε κατάλληλα ελαφρά σακίδια, ώστε να μη χρειαστεί να μεταφέρετε ογκώδεις βαλίτσες.
  5. Πακετάρετε ξεχωριστά τα απαραίτητα για την διαδρομή ώστε να αποφύγετε τα προβλήματα. Για παράδειγμα μην ξεχάσετε να έχετε πρόχειρα στην τσάντα σας πάνες, μαντιλάκια και καθαρά ρούχα, μερικά σκακς και νερό για το μικρό σας.
  6. Έχετε μαζί σας μια τσάντα με παιχνίδια, παραμύθια, μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές για να απασχολείτε το μικρό σας, ειδικά αν πρόκειται να κάνετε μεγάλο ταξίδι.
  7. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, ελέγξτε αν το δωμάτιο που έχετε κλείσει είναι ασφαλές για το μικρό σας. Απομακρύνετε ηλεκτρικές συσκευές από τα σημεία που το βλαστάρι σας μπορεί να φτάσει και ελέγξτε αν οι μπαλκονόπορτες κλειδώνουν. Βάλτε τα γνωστά Χ με μονωτική ταινία στα παράθυρα, ξεφορτωθείτε τα τραπεζομάντηλα και, γενικά, ασφαλίστε τον χώρο όπως κάνετε και στο σπίτι σας.
  8. Φροντίστε ώστε το μικρό σας να μην εκτίθεται στον ήλιο μεταξύ, ειδικά αν είναι κάτω από 6 μηνών. Στην θάλασσα, αλλά και στις βόλτες και στο αυτοκίνητο, χρησιμοποιήστε αντηλιακό, και φορέστε του ελαφρά ρούχα και καπέλο. Δείτε ακόμα το «Μωρά στον ήλιο».
  9. Μην το παρακάνετε! Προσπαθήστε να διατηρήσετε το καθημερινό πρόγραμμα του μικρού σας και στις διακοπές έτσι ώστε να νιώσει άνετα στο νέο περιβάλλον. Διακοπές είναι και σημασία έχει να χαλαρώσετε!