Προστασία από τα τσιμπήματα

Προστασία από τα τσιμπήματα

Προστατέψτε το μικρό σας από τα κουνούπια και άλλα ενοχλητικά έντομα

Τα κουνούπια κάνουν επιδρομή πάνω του; Έχει αλλεργία στις μέλισσες ή σε άλλα έντομα; Για να αποφύγετε τα τσιμπήματα ακολουθήστε κάποια tips ασφάλειας για τις καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες και φτιάξτε μόνοι σας εντομοαπωθητικό από φυσικά συστατικά!

Κρατήστε τα έντομα μακριά

  • Αποφύγετε να εφαρμόζετε σαπούνια, αρώματα ή σπρέι για τα μαλλιά στο μικρό σας.
  • Αποφύγετε περιοχές όπου είναι πιθανή η παρουσία περισσότερων εντόμων, όπως τα στάσιμα νερά που αγαπούν τα κουνούπια, οι αφύλαχτες τροφές και οι ανθισμένοι κήποι, ειδικά αν είναι αλλεργικό στις μέλισσες ή τις σφήγκες.
  • Χρησιμοποιήστε κάποια εντομοαπωθητικά σπρέυ ή αυτοκόλλητα. Για να αποφύγετε τις βλαβερές τους ουσίες, ψεκάστε τα ρούχα του μικρού σας και όχι το δέρμα του και κολλήστε τα αυτοκόλλητα στα ξύλα του κρεβατιού ή στο χερούλι του καροτσιού.
  • Μην αφήνετε ανοιχτά τα παράθυρα, ειδικά όταν τα φώτα του σπιτιού είναι αναμμένα.
  • Φροντίστε να έχετε μαζί σας ειδική αλοιφή για τα τσιμπήματα εντόμων όταν επισκέπτεστε κάποια μακρινή παραλία και ενέσεις σε περίπτωση που το μικρό σας έχει αλλεργία σε κάποια από αυτά. 

Όχι άλλα κουνούπια!

  • Για μωρά κάτω των 6 μηνών χρησιμοποιείστε κουνουπιέρα για την κούνια του αλλά και φορητές κουνουπιέρες που εφαρμόζουν στο καρότσι. Προσέξτε ωστόσο να μην έχει εγκλωβιστεί κάποιο κουνούπι μέσα από την κουνουπιέρα.
  • Ντύστε το με μακρύ παντελόνι και μακρυμάνικη μπλούζα αν βρίσκεστε σε Mosquito da_Dengue_by_Lukemacielμέρος με πολλά κουνούπια. Προτιμήστε τα απαλά χρώματα στα ρούχα του γιατί τα κουνούπια όπως και άλλα έντομα έλκονται από τα έντονα χρώματα.
  • Σε μωρά κάτω των 2 μηνών δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε εντομοαπωθητικό που περιλαμβάνει την δραστική ουσία DEET. Για μωρά άνω των 2 μηνών μπορείτε να χρησιμοποιείτε εντομοαπωθητικό με συγκέντρωση από 10% έως 30%. Η αποτελεσματικότητα είναι ίδια απλά διαφέρει η διάρκεια της προστασίας ανάλογα με την συγκέντρωση της ουσίας. Αυτή διαφέρει από εντομοαπωθητικό σε εντομοαπωθητικό, επομένως φροντίστε να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, ωστόσο, τα κουνούπια γίνονται ανθεκτικά στην ουσία DEET όταν έχουν έρθει ήδη σε επαφή μαζί της. Μόλις μερικές ώρες μετά την πρώτη έκθεση στην ουσία, τα κουνούπια φαίνεται να το αγνοούν και να επιτίθενται ακόμα και στο σημεία που έχουν ψεκαστεί.
  • Εφαρμόστε μικρές ποσότητες από εντομοαπωθητικό στο παιδί σας.
  • Μην αφήνετε το μικρό σας να εφαρμόζει μόνο του το εντομοαπωθητικό και μην του βάζετε στις παλάμες γιατί μπορεί στη συνέχεια να βάλει τα χέρια του στο στόμα του.
  • Πλύνετε καλά τα σημεία που έχετε εφαρμόσει εντομοαπωθητικό όταν επιστρέψετε στο σπίτι.
  • Αποφύγετε τον συνδυασμό αντηλιακού γαλακτώματος και εντομοαπωθητικού, καθώς το αντηλιακό θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε μια ώρα ενώ το εντομοαπωθητικό όχι.

Σπιτικό εντομοαπωθητικό

Αν δεν θέλετε να εφαρμόζετε εντομοαπωθητικά που περιέχουν χημικές ουσίες, φτιάξτε μόνοι σας εντομοαπωθητικό με φυσικά συστατικά:

Σε ένα βαποριζατέρ των 100ml που θα έχετε γεμίσει νερό ρίξτε 5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού, ευκαλύπτου ή /και λεμονιού. Ψεκάστε το σώμα μας Βασιλικόςτακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αν θέλετε να έχει πιο ισχυρή δράση, προσθέστε και ξύδι.

 

Μάθετε κι αυτό!

Εντομοαπωθητική δράση έχουν επίσης κάποια φυτά, που μπορείτε να τοποθετήσετε στο μπαλκόνι σας. Μεταξύ αυτών είναι και ο βασιλικός, το λεμονόχορτο και η λεβάντα.