Παιχνίδια:Εμπρός για απολύμανση!

Εμπρός για απολύμανση!

Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα παιχνίδια του

Ένας τρόπος για να κρατήσετε τα μικρόβια μακριά από το παιδί σας και να το διατηρείτε υγιές είναι να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τα παιχνίδια του. Ακολουθήστε τις οδηγίες και εφαρμόστε μερικά βοηθητικά tips.

  1. Απολυμάνετε τα παιχνίδια σε δόσεις ώστε να μην μείνει λεπτό χωρίς να έχει κάτι να απασχοληθεί. Επιλέξτε, λοιπόν, κάποια (κάντε έναν συνδυασμό με τα αγαπημένα του και εκείνα που δεν θέλει και πολύ) και στη συνέχεια καθαρίστε και τα υπόλοιπα.
  2. Τοποθετήστε τα παιχνίδια σε μια λεκάνη με ζεστό νερό με σαπούνι ή απορρυπαντικό (ακόμα και το απορρυπαντικό πιάτων κάνει μια χαρά τη δουλειά του) και αφήστε τα για 5 λεπτά.
  3. Αφού τα έχετε αφήσει λίγο στο νερό, τρίψτε τα με ένα σφουγγάρι ή βούρτσα για να φύγει τελείως η βρώμα. Το τρίψιμο είναι σημαντικό γιατί πρέπει να καθαριστούν καλά και οι σχισμές.

4. Ξεπλύνετε καλά για να μην μείνουν υπολείμματα σαπουνιού.

5. Επόμενο βήμα η απολύμανση. Το ξύδι είναι το καλύτερο απολυμαντικό και ταυτόχρονα το πιο ασφαλές και υγιεινό ειδικά αν θέλετε να κλείσετε την πόρτα του σπιτιού σας στα τοξικά και τα χημικά. Ανακατέψτε μια κούπα άσπρο ξύδι σε μια κούπα ζεστό νερό. Ένας άλλος τρόπος είναι να διαλύσετε 2 κουταλιές της σούπας χλωρίνη σε 1 λίτρο νερό και να αυξήσετε τις ποσότητες αναλογικά.

6. Αν χρησιμοποιήσετε ξύδι, τοποθετήστε το μείγμα σε ένα βαποριζατέρ και στη συνέχεια ψεκάστε τα παιχνίδια. Διαφορετικά βυθίστε τα παιχνίδια στο νερό με τη χλωρίνη, αφήστε τα λίγο και, στη συνέχεια, ξεπλύντε τα και τοποθετήστε τα κάπου για να στεγνώσουν.

Extra tips:

  • Τα πλαστικά παιχνίδια που είναι ανθεκτικά, μπορείτε να τα πλύνετε και στο πλυντήριο πιάτων.
  • Καθαρίστε και απολυμάνετε τα παιχνίδια του μωρού σας αν είχατε καλέσει Πλυμένο παιχνίδιμικρά παιδιά στο σπίτι. Η κοινή χρήση των παιχνιδιών είναι ένας εύκολος τρόπος διάδοσης των μικροβίων.
  • Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όταν το μικρό σας πέρασε γρίπη ή κρύωμα για να εξολοθρεύσετε όλα τα μικρόβια.
  • Εφαρμόστε τη διαδικασία πλυσίματος και απολύμανσης μια φορά τον μήνα.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια έχουν στεγνώσει καλά πριν τα δώσετε στο μικρό σας, ειδικά αν τα έχετε απολυμάνει με χλωρίνη (το διάλυμα χλωρίνης εξατμίζεται).
  • Αν πρόκειται να δώσετε στο μικρό σας μεταχειρισμένα παιχνίδια, διαχωρίστε τα μαλακά από τα σκληρά και βυθίστε τα σε μείγμα με νερό και χλωρίνη για 24 ώρες. Βουρτσίστε τα για να φύγει η βρώμα. Απομακρύνετε τα σκληρά παιχνίδια από το μείγμα και ξεπλύνετέ τα με νερό για να φύγουν τα υπολείμματα της χλωρίνης. Αφήστε να στεγνώσουν καλά (τουλάχιστον για 24 ώρες) ενώ βγάλτε τα έξω αν έχει ήλιο. Τα μαλακά παιχνίδια τοποθετήστε τα στο πλυντήριο ρούχων ή πιάτων και στη συνέχεια απλώστε τα έξω με μανταλάκια για να στεγνώσουν.