Λευκά και υγιή δοντάκια

Λευκά και υγιή δοντάκια

Tips για να εξοικειωθεί με την φροντίδα της στοματικής του υγιεινής

Η σωστή στοματική υγιεινή και η υγιεινή διατροφή είναι τα καλύτερα μέτρα πρόληψης ενάντια στην τερηδόνα. Και επειδή είναι σημαντικό να αποκτήσει υγιείς συνήθειες αλλά και να εξοικειωθεί με τη φροντίδα των δοντιών αρχίστε από νωρίς να εντάσσετε στην καθημερινότητα το βούρτσισμα, χωρίς να αμελείτε τις επισκέψεις στον οδοντίατρο.

  • Από τους 3 με 6 μήνες μπορείτε να καθιερώσετε μια βραδινή ρουτίνα για την στοματική υγιεινή του μωρού, αρχίζοντας σταδιακά να το εξοικειώνετε με το βούρτσισμα των δοντιών. Ένα ελαφρύ μασάζ στα ούλα αφενός θα το προετοιμάσει για την πρώτη επαφή αργότερα με την οδοντόβουρτσα, αφετέρου θα το ανακουφίσει από τον πόνο όταν αρχίζει να βγάζει τα πρώτα του δοντάκια. 
  • Όταν ξεπροβάλουν τα πρώτα μπροστινά δόντια μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα που εφαρμόζει στο δάχτυλό σας και να βουρτσίσετε τα πρώτα δοντάκια με σκέτο νερό. Όταν κάνουν την εμφάνισή τους και οι τραπεζίτες δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή παιδική οδοντόβουρτσα. Μέχρι το μικρό σας να καταφέρει να δένει μόνο του τα κορδόνια του φροντίστε να του βουρτσίζετε τα δόντια εσείς δύο φορές την ημέρα. Στην συνέχεια μπορείτε απλώς να το επιβλέπετε. 
  • Βάλτε το μικρό σας να καθίσει μπροστά σας με το κεφαλάκι του κοντά σας, όπως θα καθόταν στον οδοντίατρο και φροντίστε να βουρτσίζετε όλες τις επιφάνειες των δοντιών αλλά και τη γραμμή ανάμεσα στα ούλα και στα δόντια καθώς εκεί δημιουργείται η πέτρα. Το μυστικό επιτυχίας είναι η ρουτίνα. Η καθημερινή συνήθεια θα το βοηθήσει να εξοικειωθεί με τη διαδικασία.
  • Οι ειδικοί συστήνουν η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο να γίνει εντός 6 μηνών από την στιγμή που θα εμφανιστεί το πρώτο δοντάκι ή μόλις περάσουν τα πρώτα του γενέθλια.
  • Είναι πιθανό η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο να προκαλέσει άγχος και δυσφορία στο μωρό σας ειδικά αν δεν αισθάνεται οικεία σε ένα άγνωστο μέρος με άγνωστους ανθρώπους. Για αυτό το λόγο φροντίστε να είστε καθησυχαστικοί και να του αποσπάσετε την προσοχή εστιάζοντας το ενδιαφέρον του κάπου αλλού, π.χ. σε ένα αγαπημένο παιχνίδι.  
  • Αποφύγετε να μοιράζεστε ποτήρια και μαχαιροπίρουνα με το μικρό σας μιας και η μεταφορά βακτηρίων μέσω του σάλιου είναι πιθανό να του δημιουργήσει πρόβλημα στα δόντια του.

Διαβάστε ακόμα: «Η στοματική υγιεινή του βρέφους»

 

Προτάσεις αγοράς:

vrefiki-odontovourtsa-cosycorner

 

Απαλή οδοντόβουρτσα από σιλικόνη. Ειδικά σχεδιασμένηγια να καθαρίζει τα δόντια και τα ούλα σωστά. Μπορεί να τοποθετηθεί στο ψυγείο ώστε με την χρήση να ανακουφίζει τα μωράκια που βγάζουν τα πρώτα δόντια τους. 9εκ. Κατάλληλη από 10 - 36 μηνών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κανονική οδοντόβουρτσα με οδοντόκρεμα. Κατάλληλη για πλυντήριο πιάτων. Βρείτε την στο Cosycorner.gr . Τιμή προσφοράς: 9 ευρώ.

 

 

odontovourtsa-daxtylo-cosycorner

 

 

 

 

Η οδοντόβουρτσα σιλικόνης κάνει τον καθαρισμό των πρώτων δοντιών παιχνιδάκι. Είναι ο καλύτερος τρόπος για την αρχή μιας υγιεινής συνήθειας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε μασάζ και να ανακουφίσετε από τον πόνο τα πρησμένα ούλα. Βρείτε την στο Cosycorner.gr . Τιμή: 3,95 ευρώ.

 

 

 

 

 

odontokrema-vrefi

 

 

Οδοντόκρεμα για την πρώτη οδοντοφυΐα, για βρέφη από 6 μηνών έως παιδιά 3 ετών. Η σύνθεση της απαλή και ασφαλή για τον στοματικό βλεννογόνο,προστατεύει τα πρώτα δοντάκια από την τερηδόνα και την δημιουργία πλάκας, και το στόμα από την ανάπτυξη μικροβίων, ενώ σέβεται τη φυσιολογία των ούλων. Με υπέροχο άρωμα από βατόμουρα. Χωρίς φθόριο, ασβέστιο, γλουτένη, parabens, aromatic allergens, SLES, σαπούνι, χρώμα. Κλινικά Ελεγμένο. Βρείτε την στοPharmacyonair.gr . Τιμή προσφοράς 4,13 ευρώ.